Λορέν Μορόν, το χρονικό μίας ηχηρής ανανέωσης!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το ρολόι δείχνει περίπου 17.30 το απόγευμα της Τρίτης, όταν φτάνει η πληροφορία -στα δημοσιογραφικά γραφεία όπως έλεγαν παλαιότερα- ότι ΑΡΗΣ και Λορέν Μορέν τα βρήκαν για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ένα deal που αυτόματα κέρδισε για αρκετές ώρες την πρώτη θέση στην αθλητική ειδησεογραφία της χώρας, μένοντας ψηλά από χθες και όχι άδικα.

Ο Θεόδωρος Καρυπίδης κορύφωσε τις τελευταίες μέρες μία προσεγμένη… επιχείρηση παραμονής του Ανδαλουσιανού, η οποία ουσιαστικά ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούλιο και προχωρούσε βήμα-βήμα. Πάντα ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Η πρώτη ανεπίσημη επαφή…

Πίσω στον περασμένο Ιούλιο χρονολογείται η πρώτη αρκετά… χαλαρή συζήτηση των δύιο πλευρών, υπό το ενδεχόμενο της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη μετά το πέρας της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Το μισό καλοκαίρι άλλωστε είχε περάσει και ακόμα ο παίκτης και ο ΑΡΗΣ δεν είχαν κάτι χειροπιαστό στα χέρια τους.

Οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν μία πρώτη προσέγγιση στην πλευρά του Μορόν, μιλώντας μάλιστα και με νούμερα παρότι δεν επρόκειτο για επίσημη πρόταση. Του έβαλαν όμως στο μυαλό το ενδεχόμενο της παραμονής του στην Ελλάδα.

Άλλωστε όσο το καλοκαίρι κυλούσε και η κατάσταση έμενε ως είχε, τόσο έμοιαζε πιθανό ο Ανδαλουσιανός να μείνει στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Κάτι που μετά το φινάλε της περσινής σεζόν και τα νούμερα που έκανε φάνταζε αρκετά δύσκολο.

Ο κρίσιμος Αύγουστος και η αλλαγή στάσης του παίκτη 

Ο Αύγουστος… ενεργοποίησε τη διαδικασία μίας αντίστροφης μέτρησης στο θέμα Μορόν, τη στιγμή που ο ΑΡΗΣ βέβαια άρχιζε και τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Οι μέρες περνούσαν. Ο Μορόν διατηρούσε μία στάση αναμονής για το μέλλον του, το οποίο εμφανέστατα τον επηρέαζε από την περίοδο ακόμα που η ομάδα ήταν στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Μία κατάσταση την οποία κλήθηκε να διαχειριστεί σε μεγάλο βαθμό ο Άκης Μάντζιος, έχοντας συχνές συζητήσεις μαζί του ώστε να τον… ενεργοποιήσει.

Για τον Μορόν το μεγάλο “θέλω” ήταν η επιστροφή του στη La Liga. Να γυρίσει για μία δεύτερη ευκαιρία μετά την κορυφαία σεζόν της καριέρας του. Ή αυτό ή πολλά πετροδόλαρα από τη Σαουδική Αραβία. Τίποτα από τα δύο όμως δεν διαφαινόταν στον ορίζοντα.

Ο Καρυπίδης περίμενε υπομονετικά και στα τέλη Αυγούστου κάνει νέα κίνηση, μετά τα 4 εκατ. ευρώ που απέρριψε από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. προτείνοντας στον παίκτη επέκταση συμβολαίου και σαφώς καλύτερες αποδοχές, μπαίνοντας πάλι σε νούμερα λίγα 24ωρα αργότερα. Οταν έγινε η πρώτη… γεμάτη συζήτηση των δύο πλευρών, με πρόταση για διετές συμβόλαιο και με τον Μορόν να δείχνει θετική διάθεση περισσότερο από κάθε άλλη φορά μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ηδη ο παίκτης έβλεπε τις πιθανότητες παραμονής του στον ΑΡΗ να αυξάνονται και το αποδεχόταν, βγάζοντας άλλη διάθεση στις προπονήσεις και φυσικά στα παιχνίδια, φτάνοντας πλέον να έχει έξι γκολ στις επτά πρώτες αγωνιστικές. Ο διακόπτης στο μυαλό του είχε… γυρίσει και απλά έπρεπε να υπάρξει ταύτιση στους όρους του συμβολαίου.

Αυτή ήρθε χθες δηλαδή, με τον Καρυπίδη να δείχνει πόσο θέλει τον Ανδαλουσιανό ανεβάζοντας την προσφορά που του κατέθεσε πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Τα νούμερα από το αρχικό 700-800-900 ανέβηκαν σημαντικά -συν τα μπόνους γκολ και επίτευξης στόχων- με τον Μορόν να ανάβει το “πράσινο φως” για κλειστό τριετές.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα