Λουμόρ analysis: Η ισορροπία και οι δύσκολες συνθήκες στη Σπόρτινγκ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ακόμη ένα μεταγραφικό μέτωπο που… τακτοποιήθηκε για τον ΑΡΗ...

Η απόκτηση ενός αριστερού μπακ αποτελούσε καιρό τώρα ειλημμένη απόφαση και χθες επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ που ήθελε τους “κιτρινόμαυρους” να την προχωρούν άμεσα.

Ο Λουμόρ Αγμπενιένου έχει ένα κοινό στοιχείο που με όσους έχουν έρθει μέχρι στιγμής… Συγκεντρώνει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά που αναζητούσαν οι άνθρωποι του ΑΡΗ για τη θέση του αριστερού μπακ. Και ήταν μία αρκετά γνώριμη περίπτωση που τελευταία φορά εξετάστηκε πέρυσι επί Χαριστέα.

Πήρε κάτι που δεν είχε

Αν βγάλουμε από την εξίσωση τους “μικρούς, Μαρτίνη και Σενγκέργκη (τραυματίας),ο Γκάνεα είναι ο μοναδικός “καθαρός” αριστερός μπακ στο ρόστερ. Υπάρχει βέβαια και ο Σάκιτς αλλά δεν είναι η φυσική του θέση αλλά περισσότερο βοηθάει αμυντικά παρά επιθετικά

Οταν πάρθηκε η απόφαση για την απόκτηση ενός ακόμα μπακ, ο ΑΡΗΣ έψαχνε κάτι διαφορετικό από τον Γκάνεα. Έναν πιο αμυντικογενή παίκτη από τον Ρουμάνο.

Με τον Λουμόρ, κατέληξε στην… ισορροπία.

Ο Γκανέζος μπορεί να βοηθήσει τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά. Είναι συνεπής στην άμυνα, την ώρα που έχει ανεβάσματα μπροστά και καλή σέντρα όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες. Με λίγα λόγια, έχει λίγο απ’ όλα.

Τα μηδενικά στατιστικά στη Σπόρτινγκ

Το 2018 η ομάδα της Λισαβώνας ξόδεψε 2,5 εκατ. ευρώ για να τον πάρει. Με εξαίρεση όμως εννέα συμμετοχές, δεν χάρηκε παραπάνω την παρουσία του στη Σπόρτινγκ. Λίγο οι δανεισμοί που δεν βοήθησαν, λίγο οι συνθήκες στο ρόστερ

Πέρυσι ήταν στη Σπόρτινγκ, έκανε κανονικά προπονήσεις αλλά δεν κατέγραψε ούτε ένα λεπτό συμμετοχής.

Πέραν του ότι δε υπολογιζόταν, είχε μπροστά του ακόμα τρία αριστερά μπακ, την ώρα που η ομάδα του έπαιζε κυρίως με τρεις στην άμυνα και έτσι ήταν ακόμα πιο δύσκολο να βρει χώρο στα πλάνα του Ρούμπεν Αμορίμ

Που ποντάρει ο ΑΡΗΣ

Πρώτα στα αγωνιστικά στοιχεία που διαθέτει και θεωρεί ότι θα συμπληρώσει τους τομείς που υστερεί ο Γκάνεα. Από εκεί και μετά; Σίγουρα η ηλικία του -24 ετών- είναι πολύ σημαντική όπως επίσης και η αθλητικότητά του.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X