Λυτρωτής Μοράτα, τέζαρε την Πορτογαλία και έστειλε τους Ισπανούς στο Final Four

από AllAboutARIS

Η Ισπανία «καιγόταν» για το τρίποντο, η Πορτογαλία ήταν όμως εκείνη που απειλούσε περισσότερο.

Οι φιλοξενούμενοι από το πρώτο ημίχρονο αρκέστηκαν στο να ελέγχουν την κατοχή της μπάλας. Παρόλα αυτά, ύστερα από ένα σχετικά ισορροπημένο πρώτο μισάωρο, το σύνολο του Φερνάντο Σάντος άρχισε να ανεβάζει στροφές και να δημιουργεί σημαντικές φάσεις στα αντίπαλα καρέ. Στο 33′ ο Ζότα απελευθερώθηκε ωραία για να πιάσει και το σουτ, με τον Σιμόν όμως να του βάζει σπουδαίο «στοπ».

Πέντε λεπτά αργότερα (38′) ο Μπρούνο Φερνάντες επιχείρησε εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία. Βέβαια, η σημαντικότερη στιγμή μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους άνηκε στους Ισπανούς, οι οποίοι είδαν την προσπάθεια του Φεράν Τόρες στο 42′ να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Πορτογαλία έδειξε καλύτερα δείγματα γραφής στη μεγαλύτερη διάρκεια και του δεύτερου μέρους. Αρχικά, στο 47′ ο Σιμόν προέβη σε ακόμα μία εξαιρετική απόκρουση, αυτή τη φορά σε σουτ του Ρονάλντο. Ο Μοράτα απάντησε στις φάσεις στο 77′, με τον Ντιόγκο Κόστα να είναι σε ετοιμότητα.

Για να φτάσουμε στο 88′, όταν ήρθε η στιγμή της… λύτρωσης για την Ισπανία: Ωραίο γέμισμα ακριβείας από τον Καρβαχάλ, σερβίρισμα του Νίκο Γουίλιαμς με κεφαλιά και κοντινή προβολή του Μοράτα για το 0-1. Ένα σκορ που δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X