Λύγισε την Κρίσταλ Πάλας η Άρσεναλ

από AllAboutARIS

Απόλυτη στο ξεκίνημα της νέας σεζόν της Premier League η Άρσεναλ! Οι «κανονιέρηδες» πήραν το λονδρέζικο ντέρμπι (ένα εκ των πολλών) με την Κρίσταλ Πάλας, επικρατώντας 1-0 εκτός έδρας χάρη σε πέναλτι του Όντεγκααρντ (54′) και ενώ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 67′.
Η Άρσεναλ είχε τεράστια ποσοστά κατοχής της μπάλας στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης (άνω του 80%), με το παιχνίδι ωστόσο να μην έχει καλό ρυθμό. Ωστόσο, σιγά-σιγά άρχισε να απειλεί και ενώ πρώτα είχε μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 2′ με τον Μαρτινέλι.

Κύριος εκφραστής των προσπαθειών της ήταν ο Ενκέτια. Συγκεκριμένα, ο Άγγλος φορ στο 29′ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 36′ την τσίμπησε πάνω από τον Τζόνστοουν, ύστερα από εξαιρετική μεταβίβαση του Ράις. Για να φτάσει το παιχνίδι στο 54′ και να κερδίσει και το πέναλτι μετά από ανατροπή του πορτιέρε των γηπεδούχων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός των φιλοξενούμενων, στέλνοντας από την άλλη πλευρά τον αντίπαλό του.
Τα πράγματα δυσκόλεψαν για την Άρσεναλ στο 67′, όταν έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τομιγιάσου. Μάλιστα, ο Ιάπωνας αμυντικός δέχθηκε δύο κίτρινες σε επτά λεπτά, η δεύτερη εξ αυτών τραβηγμένη και ενώ η πρώτη ήταν για διαμαρτυρία.
Παρόλα αυτά, η Άρσεναλ άντεξε και έκανε το 2/2 στη Λίγκα, δείχνοντας ότι έχει τις βάσεις για να δώσει μεγάλη μάχη και τη φετινή σεζόν, για… αρχή με την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι (επίσης δύο νίκες, όπως και η Μπράιτον). Την ίδια στιγμή, η Κρίσταλ Πάλας έμεινε στους τρεις βαθμούς της πρώτης αγωνιστικής (1-0 στην έδρα της Σέφιλντ).

Προτεινόμενα Άρθρα