Μάνου Γκαρθία: «Δουλεύω σκληρά για να επιστρέψω τον Οκτώβριο»

από AllAboutARIS

Με αφορμή τον ημιτελικό στο Champions League ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Ρεάλ Μαδρίτης, η γνωστή ισπανική εφημερίδα AS, μίλησε με τον Μάνου Γκαρθία. Ο άσος του ΑΡΗ πέρασε από την αγγλική ομάδα, ενώ είναι… Ισπανός, οπότε ήταν μια καλή επιλογή για σχόλιο.

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός, που αυτή τη περίοδο βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας από τον σοβαρό τραυματισμό του και την χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε, εκτός από το παιχνίδι, ρωτήθηκε και για το… δικό του θέμα.

«Η αποθεραπεία πηγαίνει αργά. Τραυματίστηκα στις 25 Ιανουαρίου και επηρέασε τον χιαστό, τον μηνίσκο και μέρος της εσωτερικής πλευράς. Στις 7 Φεβρουαρίου έκανα επέμβαση και είμαι στα μισά του δρόμου, δουλεύω σκληρά για να μπορέσω να παίξω τον Οκτώβριο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Μάντσεστερ Σίτι.

Παραθέτουμε το απόσπασμα:

«Ήμουν ικανοποιημένος στη Χιχόν, αλλά η Αγγλία τράβηξε την προσοχή μου από μικρό. Αν έμενα στην Ισπανία, ήταν ξεκάθαρο για μένα ότι θα συνέχιζα στη Σπόρτινγκ, αλλά αποφάσισα να πάω στη Μάντσεστερ Σίτι, γιατί έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για μένα και ήθελα να παίξω εκεί».

Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με την πρώτη ομάδα;

«Στην ηλικία των 17, έκανα προπονήσεις μαζί τους και μετά πήγα σε μια περιοδεία στο φινάλε της σεζόν στο Χιούστον, το Τορόντο και τη Νέα Υόρκη. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Ήταν η προτελευταία χρονιά του Μανουέ Πελεγκρίνι. Μετά το καλοκαίρι ήμουν και στην προετοιμασία μαζί τους σε μια περιοδεία στην Αυστραλία».

Θυμάσαι ποιοι σε εντυπωσίασαν περισσότερο στις πρώτες προπονήσεις μαζί τους;

«Ήμουν σοκαρισμένος, περιτριγυρισμένος από αστέρια, αλλά αυτός που βρήκα πιο εντυπωσιακός ήταν ο Νταβίντ Σίλβα. Ο Γιάγια Τουρέ ήταν επίσης, αλλά έβλεπα τον Σίλβα με θαυμασμό γιατί έκανε πράγματα που είναι πραγματικά δύσκολα με ευκολία. Τον πρόσεχα πολύ».

Από τους παίκτες της τρέχουσας ενδεκάδας, ποιος παίκτης είχε μεγαλύτερη εξέλιξη από ό,τι περίμενες όταν ήσουν μαζί τους;

«Απλώς από την πρώτη στιγμή βλέπεις ότι είναι όλοι υπέροχοι: Γουόκερ, Ντε Μπρίνε, Γκουντογκαν,… αλλά αν υπάρχει κάποιος για τον οποίο χαίρομαι, αυτός είναι ο Φιλ Φόντεν. Ήμουν μαζί του στην Ακαδημία του συλλόγου και ήταν ένα πολύ καλό παιδί με τεράστια ποιότητα. Τον έβλεπα να μεγαλώνει, προπονηθήκαμε πολλές φορές μαζί και όντας από το Μάντσεστερ, αυτό που ζει πρέπει να είναι όνειρο για εκείνον».

Συνέπεσες και με τον Ρόντρι, πιστεύεις ότι είναι ένας από τους καλύτερους χαφ στον κόσμο;

«Οπωσδηποτε. Ήταν ήδη ένας από τους καλύτερους όταν έφτασε. Έκανα μόνο μία προετοιμασία μαζί του, με προπονητή τον Γκουαρντιόλα, γιατί έφυγα αργότερα, αλλά το επίπεδό του ήταν θεαματικό και τώρα περισσότερο. Έχει εξαιρετική θέση και μεγαλώνει με κάθε παιχνίδι. Όταν ήμουν εκεί όλοι έλεγαν ότι η υπογραφή του ήταν μεγάλη επιτυχία και αυτό φάνηκε».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X