Μάντζιος vs Παράσχος: Το παρελθόν και η περσινή υπεροχή του ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει το απόγευμα της Δευτέρας (27/9 – 19:30) τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, με τους γηπεδούχους να κατεβαίνουν με νέο προπονητή.

Ένα γνώριμο πρόσωπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει γεμάτο παρελθόν αντιμετωπίζοντας άλλους Έλληνες προπονητές.

Ο Γιώργος Παράσχος επέστρεψε για 3η φορά στον Ατρόμητο και στο πρώτο του παιχνίδι θα συναντήσει τον ΑΡΗ και τον Άκη Μάντζιο.

Αυτή θα είναι και η 17η συνάντηση των δύο τεχνικών σε προπονητικό επίπεδο. Οι προηγούμενες 16 αφορούν κυρίως το πρωτάθλημα (13 ματς και 3 για το κύπελλο).

Η προϊστορία γέρνει προς την πλευρά του Παράσχου, σερί που χτίστηκε από το 2011 έως το 2017, όταν ο Άκης Μάντζιος προπονούσε τις Κέρκυρα, Πανθρακικό, Πανιώνιο και Απόλλωνα Σμύρνης.

Στις δύο τελευταίες συναντήσεις νικητής αναδείχθηκε ο τεχνικός του ΑΡΗ, με νίκες εντός και εκτός έδρας επί του Απόλλων Σμύρνης στην εποχή Παράσχου τη περυσινή σεζόν.

Το εντυπωσιακό είναι πως οι δύο τους συνυπήρξαν και στον ΑΡΗ από τον Δεκέμβριο του 1998 έως τον Απρίλιο του 1999 όταν ο Παράσχος ήταν προπονητής στους “κιτρινόμαυρους” (για 14 ματς) και ο Άκης Μάντζιος ποδοσφαιριστής στην ομάδα και μάλιστα αρχηγός.

Οι αριθμοί των μεταξύ τους αναμετρήσεων: 16 παιχνίδια: 10 νίκες Παράσχος, 4 Μάντζιος, 2 ισοπαλίες.

 

Προτεινόμενα Άρθρα