Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ: Οι «Πολίτες» έσωσαν την έδρα τους στο 98′!

από AllAboutARIS

Άρσεναλ και Σίτι δεν γινόταν να προσφέρουν κάτι λιγότερο από αυτό που παρουσίασαν στο Etihad. Οι «κανονιέρηδες» έβγαλαν τεράστια πυγμή, εμπιστεύθηκαν τις δυνάμεις τους, «χτύπησαν» με τα αγαπημένα τους κόρνερ, αλλά η Σίτι τούς απαγόρευσε στο 98’ να πάρουν φύγουν νικητές από το συγκεκριμένο γήπεδο για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2015!

Μόλις στο 9ο λεπτό ο Σαβίνιο έστειλε τον Χάαλαντ στον κενό χώρο, με τον Νορβηγό να έχει φύγει ανάμεσα από τους Γκάμπριελ και Σαλιμπά και να σκοράρει για το 1-0. Αυτό ήταν το 100ο του τέρμα σε 105 συμμετοχές με τη φανέλα των «πολιτών», με τον Viking να γράφει συνεχώς νέα κεφάλαια ιστορίας με την παρουσία του στην κορυφαία Λίγκα του κόσμου.

Βέβαια, δεν κατάφερε να χαρεί αυτό το επίτευγμα… Στο 21ο λεπτό «χάθηκε» ο Ρόδρι με πρόβλημα στο γόνατο, προκαλώντας έντονη ανησυχία στον Πεπ Γκουαρδιόλα για το υπόλοιπο της σεζόν και ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε η ισοφάριση! Ο Καλαφιόρι στο 22’ με υπέροχο σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα των «κανονιέρηδων» για το 1-1, με τους γηπεδούχους να παραπονιούνται έντονα στον ρέφερι και τον Καταλανό προπονητή να κλωτσά το καθισματάκι στον πάγκο.

Ο λόγος ήταν πως οι παίκτες της Σίτι θεωρούσαν ότι ο διαιτητής θα έπρεπε να περιμένει να ξαναπάρουν όλοι τις θέσεις τους, έχοντας φωνάξει για λίγο τους αρχηγούς κοντά του, όμως, ο Γουόκερ πρόλαβε να καλύψει τον Μαρτινέλι. Παρ’ όλα αυτά, ο Βραζιλιάνος βρήκε τον Καλαφιόρι που δεν το σκέφτηκε καν για να στείλει την μπάλα προς την εστία του Έντερσον.

Ως γνωστόν, η Άρσεναλ λατρεύει τα κόρνερ, έχει πετύχει 6 γκολ περισσότερα απ’ όλους τους υπόλοιπους συλλόγους της Premier με τον συγκεκριμένο τρόπο από την έναρξη της περασμένης σεζόν και το έκανε και στο Etihad. Στο 45’ + 1΄ ο Γκάμπριελ ξέφυγε από τον Γουόκερ και με κεφαλιά έγραψε το 2-1, αλλά η χαρά των Λονδρέζων κάπως μετριάστηκε με την ανοησία του Τροσάρ ακριβώς πριν την ανάπαυλα. Διώχνοντας μακριά την μπάλα μετά από φάουλ που έκανε στον Μπερνάρντο, αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Ήταν λογικό για το σύνολο του Αρτέτα ν’ αμυνθεί… για τη ζωή του, πλέον, στο δεύτερο ημίχρονο και απλά να περιμένει τις επιθέσεις της Σίτι, ευελπιστώντας ν’ αδειάσει η άμμος από την κλεψύδρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ο Ράγια έκανε ό,τι μπορούσε σε αυτή την προσπάθεια της Άρσεναλ, οι Πρωταθλητές έμειναν να καταγράφουν τελικές… με το τσουβάλι, αλλά το θρίλερ θα είχε γκολ στο 98’. Σε στιγμή σύγχυσης στα καρέ των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε στον Στόουνς που από κοντά έγραψε το τελικό 2-2, αφήνοντας τους παίκτες του Αρτέτα ανήμπορους να συνεχίσουν, όσο κι αν ο Ράις προσπαθούσε να τους κάνει να σκεφτούν ότι υπήρχαν λίγα δευτερόλεπτα ακόμα…

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα