Μία επένδυση 10 εκατ. ευρώ, με φόντο… το γκολ!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Άντρε Γκρέι δεν είναι ακόμα έτοιμος… Δεδομένο. Σε κάνει όμως να αναρωτιέσαι τί άλλο μπορεί να κάνει όταν θα φτάσει στα απαιτούμενα επίπεδα αγωνιστικής ετοιμότητας.

Ο Τζαμαϊκανός έχει προλάβει να φτάσει ήδη καρέ τερμάτων στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν, αναγκάζοντας άπαντες να παραδεχθούν ότι ο ΑΡΗΣ έχει… επιτέλους φορ.

Μπορεί να μην ήρθε με μεταγραφή, ο 31χρονος όμως αποτελεί μία σημαντική οικονομική επένδυση και μία στοχευμένη επιλογή του Καρυπίδη για να βοηθήσει την ομάδα στον τομέα του σκοραρίσματος. Και στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η ακόμα μεγαλύτερη υπέρβαση με τον Μάνου Γκαρθία, διαμορφώνοντας μία επένδυση εκκατομυρίων και μία μελλοντική σχέση δημιουργού και εκτελεστή με αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές.

Πάμε να τα βάλουμε κάτω, για να δούμε πώς βγαίνουν και οι αριθμοί.

Ο Άντρε Γκρέι ήρθε ως ελεύθερος και υπέγραψε ένα τετραετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει ετησίως 600 χιλιάδες ευρώ… μες το νερό. Δηλαδή 2,4 εκατ. ευρώ και κάτι παραπάνω εάν προσθέσουμε πιθανά μπόνους.

Οσον αφορά το μεγάλο “μπαμ” του καλοκαιριού, για την ώρα τουλάχιστον, ο Θεόδωρος Καρυπίδης έγραψε μεταγραφική ιστορία στον ΑΡΗ με τα 4 εκατ. ευρώ της μεταγραφής του Μάνου Γκαρθία. Βάλτε όμως και τις απολαβές του Ισπανού.

Ο 24χρονος υπέγραψε επίσης τετραετές συμβόλαιο των 700-800 χιλιάδων ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα θα πάρει κοντά στα 3,2 εκατ. εάν το εξαντλήσει!

Μόνο ο Γκαρθία κοστίζει στον ΑΡΗ συνολικά 7,2 εκατ, ευρώ. Αν βάλουμε σε αυτά και τα χρήματα του Γκρέι, τότε πλησιάζουμε μία επένδυση της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ περίπου, τα οποία θα δαπανήσει ο Καρυπίδης εάν αυτοί οι δύο παίκτες μείνουν στο “Κλεάνθης Βικελίδης” μέχρι το 2026.

Το γκολ δεν ήταν κάτι που έλειπε από την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Η ουσία όμως βρίσκεται στο εύκολο γκολ. Και για αυτό ο Καρυπίδης έκανε αυτή την επένδυση, επιλέγοντας όχι απλά καλούς παίκτες αλλά και με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά ώστε να δώσει στην ομάδα αυτό που είχε ανάγκη. Και με τον Γκρέι δικαιώνεται σε πρώτη φάση.

Προτεινόμενα Άρθρα