Μία φάση… όλα λάθος (pics)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ τείνει να σταθεροποιήσει το σύνδρομο των τελευταίων λεπτών στα παιχνίδια του… Και όπου τελευταία λεπτά, η κακή διαχείριση των αγώνων σε αυτά.

Με τον ΟΦΗ ήταν κάτι που τον άγχωσε αλλά δεν το πλήρωσε. Χθες όμως το ποδόσφαιρο τον τιμώρησε με το 2-2 της Λαμίας στην προτελευταία φάση του αγώνα. Μία φάση η οποία από το ξεκίνημα ως το τελείωμά της και το γκολ του Μάλτσι πήγαν όλα μα όλα λάθος.

Το πρώτο είναι η παθητική άμυνα στην οποία πηγαίνει ο ΑΡΗΣ, περιμένοντας αρκετά χαμηλά και δίχως πίεση.

Ο Σαμόρα είναι ο πρώτος που εκτίθεται καθώς ενώ μπορεί να αναχαιτίσει τον αντίπαλό του, από ένα σημείο και μετά τον αφήνει να προχωρήσει.

Η ευθύνη μετατίθεται στον Βερστράτε που όμως όντας πιο κοντά στην περιοχή σκέφτεται να μην δώσει στημένη μπάλα στους Φθιωτούς, με την κατοχή να πηγαίνει αμέσως μετά στον Αμαράλ που έκανε για τη σέντρα για το 2-2. Σημείο στο οποίο έπρεπε να πάει για να πιέσει ο Κάρλσον, ο οποίος ενώ ξεκίνησε το σπριντ εν τέλει έμεινε πίσω και έκλεισε μέσα στην περιοχή αντί να πάει πάνω στον αριστερό μπακ της Λαμίας.

Ακόμα και στην εκτέλεση του Αλβανού επιθετικού υπάρχουν επτά παίκτες του ΑΡΗ μέσα στην περιοχή αλλά κανένας στον χώρο όπου ο σκόρερ της Λαμίας βρίσκει τον χώρο για να εκτελέσει για το τελικό 2-2. Μία φάση την οποία σίγουρα οι παίκτες του ΑΡΗ θα δουν την επόμενη εβδομάδα ξανά και ξανά, ώστε να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή.

Προτεινόμενα Άρθρα