Μακάμπι Τελ Αβίβ: Η πιο έμπειρη των υποψηφίων

από AllAboutARIS

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ μπορεί να θεωρηθεί η πιο έμπειρη ομάδα από τους υποψήφιους αντιπάλους του ΑΡΗ στην κλήρωση του γ’ προκριματικού.

Επικίνδυνες ομάδες μπορούν να θεωρηθούν πολλές από τη λίστα, όπως είναι πάντα οι πορτογαλικές (σε αυτή την περίπτωση Ζιλ Βιθέντε) αλλά αυτοί που έχουν το… όνομα είναι οι Ισραηλινοί.

Για να μην αδικήσουμε και τον ΑΠΟΕΛ θα λέγαμε πως οι δυο τους έχουν εφάμιλλη φήμη στην Ευρώπη, ωστόσο η ομάδα του Τελ Αβίβ είναι πιο σταθερή τα τελευταία 10 χρόνια στις διοργανώσεις της UEFA (Οι Κύπριοι έλειπαν από την Ευρώπη πέρυσι).

Η Μακάμπι συμμετέχει αδιάλειπτα στην Ευρώπη από τη σεζόν 2012-2013 και μέσα σε αυτή την 10ετία έχει πανηγυρίσει πρόκριση σε ομίλους Champions League και παρουσίες σε νοκ άουτ του Europa League. Θετική είναι και η περσινή πορεία στο Conference League που σταμάτησε στο πρώτο νοκ άουτ από την Αϊντχόφεν.

Κάπως έτσι η Μακάμπι έχει φτιάξει το ranking της μετρώντας αυτή τη στιγμή 23.000 βαθμούς (τους περισσότερους από τους πιθανούς αντιπάλους του ΑΡΗ), όντας στην 60η θέση.

Για τον σύλλογο του Τελ Αβίβ η περσινή σεζόν δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο καθώς απώλεσε το κύπελλο στον τελικό ενώ στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 3η θέση.

Όσον αφορά την χρηματιστηριακή αξία οι Ισραηλινοί βρίσκονται πολύ κοντά σε αυτή του ΑΡΗ. Συγκεκριμένα η Μακάμπι κοστίζει βάσει Transfermarkt 21.90 εκατ. και οι κιτρινόμαυροι 21.60

Προπονητής είναι ο γνώριμος Βλάνταν Ίβιτς ενώ στο ρόστερ ανήκει εδώ και λίγο καιρό ο πολύπειρος επιθετικός Ζάχαβι που επαναπατρίστηκε μετά το πέρασμα από την Ολλανδία.

Προτεινόμενα Άρθρα