«Μακάρι να μην χρειαζόταν ποτέ να φτιάξουμε αυτό το γκράφιτι»

από AllAboutARIS

Ο street artist, Θανάσης Ευαγγελόπουλος, που μαζί με τον συνάδελφό του, Γιάννη Μπουζούκη έκαναν το συγκλονιστικό γκράφιτι για τον Άλκη στο σχολείο που βρίσκεται απέναντι από το σημείο της δολοφονίας, μίλησε στον Libero 107.4 και την εκπομπή «Pressing».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν μια ιδέα των φίλων του Άλκη. Βρήκαν εμένα ως καλλιτέχνη και μαζί με τον Γιάννη Μπουζούκη οργανώσαμε το σχέδιο. Μας πήρε αρκετές μέρες, να δούμε τι θα σχεδιάσουμε, πως θα μπει στον τοίχο, να βγουν οι σχετικές άδειες που ήταν και το πιο δύσκολο κομμάτι. Είχαμε τη βοήθεια και του δήμου και του διευθυντή του σχολείου. Όχι μόνο δεν είχε γραφειοκρατία, αλλά πέρασε κατά προτεραιότητα και τα είχαν έτοιμα όλα γρήγορα».

Για το χρονοδιάγραμμα της δημιουργίας του: «Τη Δευτέρα το ξεκινήσαμε και το ολοκληρώσαμε την Παρασκευή το βράδυ. Ο τοίχος είναι 15 μ. επί 15 μ. και μας πήρε γύρω στις 7-8 ώρες την ημέρα. Είχε μια μέρα βροχή, αλλά δεν μας καθυστέρησε καθόλου την αποφύγαμε και όλα καλά».

Για την παρουσία δημοσιογράφου από την LEquipe: «Όντως ήρθε ένας Γάλλος δημοσιογράφος, ενημερώθηκε για την διαδικασία και ενθουσιάστηκε με το σχέδιο και με όλη την πρωτοβουλία των παιδιών. Έμαθε και κάποια άλλα πράγματα σχετικά για τα αθλητικά δρώμενα της πόλης. Μετά πήγε στο γήπεδο και είδε τον αγώνα του ΑΡΗ με τον ΠΑΣ».

Για την συντήρηση του έργου και τα… περίεργα συναισθήματα: «Θα χρειαστεί να περάσουμε ένα ειδικό βερνίκι προστασίας κάτι που θα γίνεται κάθε ένα χρόνο περίπου. Είναι μια απλή συντήρηση και φυσικά χρειάζεται και η φύλαξη του τοίχου. Μακάρι να μην χρειαζόταν να το κάνουμε ποτέ. Είχαμε ένα περίεργο συναίσθημα όταν το φτιάχναμε. Μακάρι αυτή η δολοφονία να αλλάξει τα πράγματα».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X