Μαντσίνι: Συμφώνησε να αναλάβει τη Σαουδική Αραβία

από AllAboutARIS

Μια ανάσα από το να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος αποχώρησε λίγες ώρες πριν από την άκρη του πάγκου της εθνικής Ιταλίας.

Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, η προσφορά για τον άλλοτε πρωταθλητή Ευρώπη με τη Σκουάντρα Ατζούρα θα είναι στο ποσό των 18 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο, με τη συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών να είναι για τριετές συμβόλαιο, με φόντο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Η Σαουδική Αραβία έψαχνε καιρό τον αντικαταστάτη του Ερβέ Ρενάρ, ο οποίος ήταν ο coach που την καθοδήγησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.

Κάπως έτσι η εθνική Σαουδικής Αραβίας θα είναι ο όγδοος σταθμός της προπονητικής του καριέρας, μετά τις Φιορεντίνα, Λάτσιο, Ίντερ, Μάντσεστερ Σίτι, Γαλατάσαραϊ, Ζενίτ και φυσικά της εθνικής Ιταλίας.

«Η παραίτηση από τη θέση του προπονητή της εθνικής Ιταλίας ήταν προσωπική επιλογή. Ευχαριστώ τον πρόεδρο Γκαμπριέλε Γκράβινα για την εμπιστοσύνη, μαζί με όλα τα μέλη της ομοσπονδίας. Χαιρετίζω και ευχαριστώ όλους τους παίκτες και τους φιλάθλους που με συνόδευσαν σε αυτά τα πέντε χρόνια. Πάντα θα κουβαλάω στην καρδιά μου την εκπληκτική κατάκτηση του Euro 2020. Ήταν τιμή μου, εθνική Ιταλίας», έγραψε στο Instagram μετά την παραίτησή του από την εθνική Ιταλίας.

Προτεινόμενα Άρθρα