Μασάδο όπως Πρόμπιερζ…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οχι, όχι μην μπερδεύεστε. Δεν μπερδεύτηκα, ούτε ανακαλύψαμε ξαφνικά μία χρονομηχανή για να πάμε τον χρόνο πίσω.

Ο τίτλος του άρθρου δεν είναι τυχαίος. Σήμερα το AllAboutARIS κλείνει 11 χρόνια ζωής και συνεχούς ενημέρωσης ενός κοινού που μετράει εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του ΑΡΗ. Ενίοτε και εχθρούς…

Με αυτόν τον τίτλο ξεκίνησε και η δική μου παρουσία στο Νο1 ειδησεογραφικό σάιτ του ΑΡΗ. Εδώ δεν το λέμε για τη βιτρίνα. Έτσι είναι και εσείς είστε η μεγαλύτερη απόδειξη. Εσείς φέρατε το “μαγαζί” στην κορυφή και εσείς το κρατάτε εκεί όλα αυτά τα χρόνια, επιβραβεύοντας τη δουλειά που γίνεται καθημερινά από όλα τα στελέχη που μιντιακού κολοσσού που λέει και το αφεντικό.

Δεν θυμάμαι τι συνέδεσε Μασάδο και Πρόμπιερζ για να γράψω εκείνο το κείμενο τον Απρίλιο του 2012, όταν μπήκα και εγώ στο AllAboutARIS. Για κάποιο λόγο όμως, μου έχει μείνει ο τίτλος. Ηταν το πρώτο μου κείμενο, στην τρίτη μου δουλειά μέχρι τα 21 χρόνια ζωής που μετρούσα τότε.

Το AllAboutARIS μετρούσε ήδη τότε αρκετούς μήνες ζωής, στην εποχή όπου άρχισε να γυρίζει ο διακοπής καθολικά υπέρ του ηλεκτρονικού Τύπου, αφήνοντας στη 2η θέση τον έντυπο τα επόμενα χρόνια.

Για εμένα, λόγω δουλειά και όχι μόνο, το AllAboutARIS.gr είναι το πρώτο “κλικ” της ημέρας στον υπολογιστή. Εκεί θα πάει πρώτα ο κέρσορας και μετά σε όλα τα υπόλοιπα, πριν καν ρουφητχεί η πρώτη γουλιά καφέ.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη ουσία είναι ότι πηγαίνει και το δικό σας. Ένα “κλικ” εμπιστοσύνης που δείχνετε στο σάιτ και στα στελέχη του όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο μετά από μια δεκαετία νομιμοποιούμαι να αποκαλώ “δημοσιογραφικό σπίτι”. Και θα μείνει έτσι, ακόμα και αν κάποια στιγμή ακολουθήσουμε χωριστούς δρόμους.

Εδώ έμαθα πολλά και θα συνεχίσω να μαθαίνω όσο βρίσκομαι εδώ. Έμαθα από τα σωστά, έμαθα από τα λάθη και οι ιδιοκτήτες τότε μου έδωσαν την ευκαιρία να μπω στους υπολογιστές, τα κινητά σας ή στις οθόνες σας την τελευταία διετία μέσω του YouTube. Κάποιοι μας συμπαθούν, άλλοι όχι αλλά στη ζωή αν δεν έχουν και άτομα απέναντί σου, τότε κάτι δεν κάνεις καλά.

Για να το μαζέψω και να αποφύγουμε τα περιττά σάλια… Το AllAboutARIS είναι ένα “κλικ” στην πραγματική διάσταση των πραγμάτων που αφορούν τον ΑΡΗ και όχι μόνο.

Εδώ θα γράψουμε κάτι επειδή υπάρχει. Οχι κάτι που δεν υπάρχει ή μπορεί να υπάρξει, μόνο και μόνο για να “κλέψουμε” το “κλικ” σας. Ο μοναδικός γνώμονας είναι η δική σας σωστή ενημέρωση και η προάσπιση των συμφερόντων του ΑΡΗ, ακόμα και αν χρειαστεί να κάνουμε κριτική. Κριτική όμως με επιχειρήματα και καλοπροαίρετη. Οχι να στάζει αίμα το πληκτρολόγιο.

Σε μία εποχή όπου ο ΑΡΗΣ δεν έχει τη μιντιακή δύναμη άλλων ομάδων, το χρέος μας είναι να πιανόμαστε ακόμα και από το “και” με το οποίο κάποιοι θέλουν να κάνουν την επικοινωνία τους. Διότι δυστυχώς το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει καταντήσει να είναι πρώτα επικοινωνία. Έχει δίκιο ο Χρύσανθος. Διαφωνούμε και πλακωνόμαστε -λεκτικά πάντα- για πολλά (του αρέσει λίγο να ξέρετε) αλλά σε αυτό έχει δίκιο.

Μακάρι κάποια μέρα να μην χρειάζεται αυτό και να ασχολούμαστε στο AllAboutARIS μόνο με το ποδόσφαιρο, Αυτό που θέλετε να βλέπετε και για το οποίο θα διαβάζετε. Οπως και εμείς, όπως όλοι.

Μέχρι τότε σας ευχαριστούμε για τη δύναμη που μας δίνετε να συνεχίζουμε καθημερινά. Το “κλικ” σας, είναι το… καύσιμο για να προχωράμε. Συνολικά αλλά και ο καθένας ξεχωριστά.

 

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα