Ματίγια στην «Marca»: “Νιώθουμε ικανοί για όλα, έφερε νέα πράγματα ο Μπούργος”

από AllAboutARIS

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Marca» ζήτησε τη… συνδρομή του Χαβιέρ Ματίγια για τις πρώτες μέρες του Χερμάν Μπούργος στον ΑΡΗ.

Η υπογραφή μαζί του ήταν έκπληξη. Ο κόσμος τον γνώριζε για την καριέρα του ως τερματοφύλακας και για τον χρόνο του ως βοηθός του Σιμεόνε και δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Αναρωτήθηκαν: “Θα έρθει πραγματικά;” είπε αρχικά ο Ισπανός και συνεχίζοντας πρόσθεσε:

“Η ομάδα είχε πέσει και η υπογραφή του ήταν ανακούφιση. “Έχουμε μια σπουδαία ομάδα”, ήταν το πρώτο πράγμα που μας είπε. Μας έδωσε πίσω την αυτοπεποίθησή μας”.

Στη συνέχεια ο Ματίγια αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχει φέρει στον ΑΡΗ ο Μπούργος: “Έχει φέρει νέα πράγματα. Η ποδοσφαιρική του φιλοσοφία μας εξέπληξε γιατί δεν μοιάζει με το στυλ των τελευταίων ετών στην Ατλέτικο. Του αρέσει να παίζει, να κρατάει μπάλα και να κυριαρχεί στα παιχνίδια. Εν ολίγοις να είμαστε πρωταγωνιστές κι αυτό εκτιμάται από τον κόσμο».

Είπε ακόμη: “Αυτό που θα ξεχώριζα περισσότερο είναι η ένταση που μας έδωσε. Βγήκαμε πολύ πιο συνδεδεμένοι. Δίνουμε το 1000%”.

Για τις πρώτες… εμπειρίες του με τον Μπούργος, ο Ματίγια σχολίασε: “Μπορείς να πεις ότι αγαπάει το ποδόσφαιρο. Είναι πολύ έντονος και φροντίζει ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια. είναι μια αντανάκλαση αυτού που μας ζητά: κραυγές, ενδείξεις…». Ωστόσο, ο Ισπανός αναδεικνύει και τον Μπούργκος ως άνθρωπο: “Είναι πολύ δεμένος μαζί μας. Νοιάζεται πολύ για τον παίκτη και σε ενθαρρύνει σε κάθε λάθος”.

Για την δική του παρουσία στον ΑΡΗ είπε: “Είμαι εδώ σχεδόν τέσσερα χρόνια και είναι η πρώτη φορά που νικήσαμε τον Ολυμπιακό κι ερχόμαστε από πίσω. Τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι απίστευτα, αλλά δεν έχουμε δει τέτοια ατμόσφαιρα από την πανδημία. Ήταν εκπληκτικό”.

Για τους στόχους του ΑΡΗ ανέφερε: “Έχουμε μεγάλη δυναμική και νιώθουμε ικανοί για τα πάντα. Ο στόχος είναι να βγούμε στην Ευρώπη, αλλά ο καθορισμός ορίων είναι για τους… μικρούς ανθρώπους. Ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση”.

Προτεινόμενα Άρθρα