Η… σκιά του Καμαρά και η διαχείριση του Μπούργος στο “9”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η παρουσία του Χερμάν Μπούργος δημιουργεί σταθερές στα τελευταία παιχνίδια του ΑΡΗ, οι οποίες μπήκαν πρώτα από τον Τόλη Τερζή κόντρα στον ΠΑΟΚ και συνεχίστηκαν από τον Αργεντινό.

Μία από αυτές είναι και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ο Μαυριτανός ήταν φυσικά σταθερός και στα πλάνα του Άκη Μάντζιου, με τη διαφορά όμως ότι πλέον μοιάζει να είναι και η μοναδική επιλογή της τεχνικής ηγεσίας για την κορυφή της επίθεσης.

Ο Καμαρά έχασε μόλις 12 λεπτά από τα πέντε ματς υπό τις οδηγίες του Μπούργος. Το ενδιαφέρον είναι ότι σε κανένα από αυτά δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιος εκ των Μάνου ή Λόπεθ.

Ο πρώτος ήταν στον πάγκο σε δύο παιχνίδια και ο δεύτερος σε τρία. Για την ώρα όμως δεν μετρούν ούτε λεπτό συμμετοχής υπό τις οδηγίες του Αργεντινού τεχνικού, δείχνοντας ότι για την ώρα δεν τους έχει στα πλάνα του.

Eνδεικτικό είναι ότι τα ελάχιστα λεπτά που ο ΑΡΗΣ χρειάστηκε να παίξει χωρίς τον Καμαρά, χρησιμοποιήθηκαν οι Μαντσίνι, Γκάμα και Πάλμα. Ισως μία ένδειξη ότι προτιμάει την ταχύτητα, περισσότερο από παίκτες που ναι μεν είναι φορ αλλά δίχως έκρηξη.

Στα επόμενα παιχνίδια των πλέι οφ θα φανεί κατά πόσο θα διαφοροποιήσει το σκεπτικό, το οποίο δεν είναι και απίθανο ειδικά σε ματς όπως με τον ΠΑΣ Γιάννινα όπου ο ΑΡΗΣ μπορεί να πάει σε ένα διαφορετικό στυλ.

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα