Μετακινήσεις- Νέα μέτρα: Όλες οι αλλαγές σε πλοία, αεροπλάνα, τρένα, ΚΤΕΛ – Πώς ταξιδεύουμε

από AllAboutARIS

Ξεκινά από σήμερα 13 Σεπτεμβρίου η εφαρμογή νέων έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας με σκοπό την αντιμετώπιση της διασποράς της covid19.

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαθητές, φοιτητές, πολίτες από 12 ετών και πάνω που θέλουν να μετακινηθούν σε ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνα, τρένα, ΚΤΕΛ και πλοία ή να επισκεφθούν κλειστούς δημόσιους χώρους συνάθροισης θα πρέπει να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης (rapid test) έως 48 ώρες πριν. Το κόστος των 10 ευρώ για τη διενέργεια του τεστ βαραίνει τον πολίτη, καθώς από σήμερα, στις δημόσιες δομές θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μόνο οι εμβολιασμένοι κατά της covid-19 και οι συμπτωματικοί πολίτες, ενώ θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Παράλληλα, υποχρεωτική είναι από σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (rapid test αντιγόνου ή PCR) δύο φορές την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα των μεταφορών, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τα νέα μέτρα είναι υποχρεωτική η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα των μεταφορών που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες – υπό την έννοια των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως της ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55400 (ΦΕΚ: Τεύχος B’ 4206/12.09.2021), οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, – με   τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο Π.Δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X