Μεταξάς: «Ο ΑΡΗΣ έχει πίσω του ένα φανταστικό ματς»

από AllAboutARIS

Συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τον ΑΡΗ έδωσε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής Μεταξάς. Μεγάλο κομμάτι της αναλώθηκε στο αν θα μείνει ή αν θα φύγει (υπάρχουν φήμες περί επαφών με τον Αστέρα Τρίπολης), ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τον αγώνα με τους Κιτρινόμαυρους, σχολίασε:

«Θέλω να κοιτάω τη νίκη. Σε κάθε παιχνίδι μπαίνω με τη σκέψη πως μπορώ να κερδίσω. Για να έχεις μία επιτυχία συμμετέχει όλη η ομάδα και όλο τιμ και όλοι οι παίκτες είτε παίζουν είτε όχι βασικοί. Ειδικά εκείνοι που δεν παίζουν έχουν πολύ σημαντικό ρόλο με τη συμπεριφορά τους, τον χαρακτήρα τους. Απλά στα δύο τελευταία παιχνίδια φάνηκαν οι ελλείψεις. Και δεν μας έφτανε ο κορωνοϊός και οι τραυματισμοί, ήρθε και η γαστρεντερίτιδα και μείναμε με λίγους παίκτες στον πάγκο. Ο Οικονομόπουλος έπαιξε άρρωστος, ο Καραχάλιος στο ζέσταμα κατάλαβε ότι δεν μπορούσε και λυπάμαι που στο τέλος μας πιάνει αυτό το κακό και δεν μπορούμε να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Αύριο πάλι δεν θα είμαστε πλήρεις. Ελπίζω να είμαστε όμως λίγο καλύτερα. Είναι το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας. Ο κόσμος που συμμετείχε κι αυτός στην επιτυχία μας τον ευχαριστούμε κι εγώ και οι παίκτες. Μας έκανε πολύ καλό ο κόσμος».

Για τις απουσίες που θα έχει η ομάδα αύριο: «Πίρσμαν και Ντομίνγκεθ θα λείπουν. Είναι καλύτερα με το στομάχι τους Καραχάλιος, Εραμούσπε και Περέα, αλλά δεν είναι σίγουρο. Ερωτηματικό έχουμε για τον Λοντίγκιν που είχε σήμερα κάποια συμπτώματα. Δεν είμαστε σίγουροι αν είναι γαστρεντερίτιδα, γιατί υπάρχουν και παρόμοια συμπτώματα με τον κορωνοϊό. Το απόγευμα θα βγουν τα τεστ για να είμαστε σίγουροι. Ο Μορέιρα θα λείπει. Γκαρντάβσκι και Ποζνάνσκι επιστρέφουν για να πούμε και κάτι ευχάριστο, αλλά χωρίς προπόνηση. Και σ’ άλλα παιχνίδια έλειπαν παίκτες, αλλά τουλάχιστον είχαμε μία εβδομάδα να προετοιμάσουμε μία εναλλακτική λύση. Τώρα έτσι όπως ήρθαν τα παιχνίδια χωρίς ενδιάμεσες προπονήσεις, υπάρχει μία δυσκολία παραπάνω. Είναι άλλο πράγμα να ξέρεις ότι δεν θα παίξει ένας παίκτης, αλλά έχω 4 μέρες να προετοιμάσω ένα πλάνο κι άλλο να υπάρχουν απουσίες της τελευταίας στιγμής. Ο Σούλης επέστρεψε σήμερα, έκανε μία χαλαρή προπόνηση και νομίζω ότι θα είναι αύριο. Με βλέπετε έτσι επιφυλακτικό γιατί με τον Παναθηναϊκό κάθε μισή ώρα άλλαζα ενδεκάδα. Έπιανα τους παίκτες και τους έλεγα αν μπορούν να παίξουν σε μία θέση και μετά από μισή ώρα το αλλάζαμε. Ειδικά έναν παίκτη τον άλλαξα 4 φορές θέση».

Είπε ακόμη:

«Ο Άρης έχει πίσω του ένα φανταστικό παιχνίδι απ’ αυτά που θυμάσαι και μακάρι κι εμείς να κάνουμε στην έδρα μας ένα τελευταίο γλέντι γι’ αυτήν τη χρονιά».

Προτεινόμενα Άρθρα