Μεταξάς: «Στον ΑΡΗ βλέπω πράγματα που προσπαθώ κι εγώ να κάνω»

από AllAboutARIS

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής Μεταξάς, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κι αναφέρθηκε στον αγώνα με τον ΑΡΗ. Μίλησε με πολύ καλά λόγια για τους Κιτρινόμαυρους, λέγοντας ότι ήταν πολύ καλή και με τον Άκη Μάντζιο, αλλά και τώρα με τον Χερμάν Μπούργος και πως αδικούνταν από την βαθμολογική θέση της, όσο είχε τους -6.

Είπε μεταξύ άλλων:

Για το αν θεωρεί ότι θα παίξει ρόλο στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων το 0-5 του Α’ γύρου και γενικά οι δύο νίκες του ΠΑΣ επί του ΑΡΗ τη φετινή σεζόν: «Δεν μπορώ να μιλήσω για τους άλλους, εγώ έχω καθήκον να μεταφέρω στους παίκτες ότι κάθε παιχνίδι ξεκινάει από το μηδέν. Δεν κερδίζουμε τίποτα αν σκεφτούμε τι έγινε πριν απ’ αυτό το ματς ή τι θα γίνει μετά ή τι έγινε πριν 5 μήνες. Εμείς είχαμε αυτήν την εβδομάδα να ξεπεράσουμε λιγάκι την αίσθηση του καλού παιχνιδιού και του βαθμού με τον Ολυμπιακό, που όμως είναι μόνο ένας πόντος. Είχαμε και το ρεπό και μπήκαμε λίγο χαλαρά αυτήν την εβδομάδα. Αυτό είχαμε να ξεπεράσουμε κυρίως και όχι τι κάναμε πριν μερικούς μήνες».

Για το τι έχει διαπιστώσει να έχει αλλάξει στον ΑΡΗ ο Μπούργος: «Αγωνιστικά άλλαξαν κάποια πράγματα, αλλά ο ΑΡΗΣ που είχα δει και σ’ ένα φιλικό στην αρχή της σεζόν με τον Ολυμπιακό, είχα πει από τότε ότι η δουλειά που κάνει ο Άκης Μάντζιος μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν καλή ομάδα και παραμένει καλή. Όταν νικήσαμε 2-0 τον ΑΡΗ το όλο σκεπτικό είχε να κάνει και με τους 6 βαθμούς που δεν είχε τότε. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και όταν τον νικήσαμε, ο ΑΡΗΣ ήταν 4ος, αλλά φαινόταν 8ος. Εμάς όταν μας αφαίρεσαν 5 βαθμούς είχαμε πιο μικρό διάστημα να το διαχειριστούμε αυτό σε σχέση με το αν το είχαμε από την αρχή της χρονιάς αυτό το πρόβλημα.

Αντίστοιχα όταν εμείς πήραμε τον βαθμό στον Βόλο, για εμένα ήταν ένα φανταστικό αποτέλεσμα, αλλά με ρωτήσανε τι έφταιξε και δεν ήμασταν τόσο καλοί. Αλλά απλά μας έλειπαν οι 5 πόντοι, δεν έλειπε κάτι άλλο εκείνη την ημέρα.

Αδικείται η εικόνα του ΑΡΗ όσο είχε τους -6. Εγώ έβλεπα πράγματα στον ΑΡΗ που μου άρεσαν και ήθελα κι εγώ να τα κάνω. Και συνεχίζει να μου αρέσει έχοντας τώρα έναν προπονητή που ήταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Κι εγώ ως προπονητής κοίταζα τι έκαναν οι μεγάλες ομάδες όπως η Ατλέτικο και προσπαθούσα να καταλάβω τι έκαναν με τον Σιμεόνε μήπως μάθουμε κι εμείς κάποια πράγματα απ’ αυτά που βλέπαμε. Αυτά προσπαθεί να περάσει ο κ. Μπούργος στον ΑΡΗ και θα έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Με έναν τόσο δύσκολο αντίπαλο καταφέραμε και τον κερδίσαμε δύο φορές, αλλά πάλι θα είναι δύσκολος αντίπαλος και θα προσπαθήσουμε για τη νίκη».

Για το αν θα παίξει ρόλο στην ψυχολογία του ΑΡΗ το γεγονός ότι ηττήθηκε δύο φορές φέτος από τον ΠΑΣ: «Δε νομίζω. Δεν ξέρω τι σκέφτονται άλλωστε. Εδώ δεν ξέρω τι σκέφτονται οι δικοί μου παίκτες. Μιλάμε καθημερινά, αλλά δεν μπαίνουμε στα κεφάλια τους να ξέρουμε τι έχουν στο πίσω μέρος. Δεν ασχολούμαι καθόλου, θα έπρεπε να είμαι μάγος για να ξέρω τι σκέφτονται».

Προτεινόμενα Άρθρα