Με αυτόν τον ΑΡΗ μπορώ να ονειρεύομαι ξανά!

από Περικλής Τράιος

Η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος, ήταν αναμενόμενη. Το σχολιάζαμε στην εκπομπή της περασμένης Παρασκευής (13.08) και το θεωρούσαμε σχεδόν σίγουρο, ότι πάμε για αναβολή.

Δυστυχώς, με όλες αυτές τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα στον «υπέροχο κόσμο» του ελληνικού ποδοσφαίρου και με όλα αυτά τα απίθανα που ακούμε και διαβάζουμε, το προιόν απαξιώνεται ολοένα και περισσότερο.

Δεν ξέρουμε ακόμη τι πρόκειται να γίνει, καθώς αναμένουμε την ΓΣ της προσεχούς Δευτέρας (23.08), στην οποία, υπάρχουν αισιόδοξα σενάρια τα οποία θέλουν να υπάρξει απαρτία και να εγκριθεί τελικά η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος, οπότε θα οριστεί και το πρόγραμμα των αγώνων.

Αισιόδοξο ακούγεται…

Προσωπικά, δεν το βλέπω να γίνεται.

Γιατί ακόμη και να βρεθεί η άκρη και να επικρατήσει η λογική, αν τη Δευτέρα το απόγευμα αποφασιστεί και οριστικοποιηθεί η έναρξη του πρωταθλήματος το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (28 & 29.08), θα είναι μια απόφαση άρπα-κόλα, χωρίς καμία λογική και θα βάλει κάποιες ομάδες να τρέχουν την τελευταία στιγμή…

Αναφέρομαι στις ομάδες που αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα αγωνιστούν εκτός έδρας και θα πρέπει να κλείσουν αεροπορικά εισιτήρια μετάβασης και αποχώρησης από την πόλη που πρόκειται να μετακινηθούν,
θα πρέπει να βρουν ξενοδοχείο για τη διαμονή της αποστολής και φυσικά,
θα πρέπει να εξασφαλίσουν και ένα λεωφορείο για τις μετακινήσεις τους (αεροδρόμιο-ξενοδοχείο-γήπεδο).

Κι όλα αυτά, εν μέσω τουριστικής περιόδου, με ότι συνεπάγεται αυτό…

Δεν είναι κάτι το τόσο απλό λοιπόν, το να ανακοινώσεις σε μια ομάδα την Δευτέρα το βράδυ, ότι παίζει το Σάββατο…

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι μάλλον οδηγούμαστε στην έναρξη του πρωταθλήματος μετά την διακοπή λόγω των αγώνων της εθνικής μας ομάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου (Κόσσοβο και Σουηδία), δηλαδή το σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου.

Απλά δεν ξέρω αν θα ξεκινήσουμε από την 1η αγωνιστική ή θα ξεκινήσουμε από την 3η αγωνιστική, η οποία με βάση τον αρχικό σχεδιασμό ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει τότε (11 & 12.09) και οι δύο πρώτες αγωνιστικές, διεξαχθούν εμβόλιμα.

Θα δούμε…
Θα φανεί τη Δευτέρα.

Όπως και να χει, ότι και να γίνει τελικά, όλη αυτή η εξέλιξη, «τραυμάτισε» για ακόμη μια φορά το προιόν που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο και επέφερε ανατροπή στον προγραμματισμό των ομάδων.

Όπως και να χει, ότι κι αν γίνει τελικά, ο ΑΡΗΣ ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά μετά από αυτή την εξέλιξη και την ανατροπή, θέλοντας και μη, προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα.

Το ευχάριστο είναι ότι οι άνθρωποι της ομάδας, έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και έκλεισαν ένα φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Το Σάββατο το βράδυ λοιπόν, στις 8:30, ο ΑΡΗΣ θα δώσει ένα φιλικό αγώνα, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με έναν καλό και αξιόμαχο αντίπαλο.

Ένα φιλικό, στο οποίο θα μας δοθεί η δυνατότητα να δούμε αυτόν τον νέο ΑΡΗ που χτίζεται και ετοιμάζεται για τη χρονιά που έρχεται.

Τα φιλικά, όπως έχουμε πει επανειλημμένα, είναι για τον προπονητή και για τους ποδοσφαιριστές.

Έτσι και το συγκεκριμένο, είναι ένα φιλικό τεστ στο οποίο θα δοθεί η δυνατότητα στον Ακη Μάντζιο και τους συνεργάτες του, να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα συνολικά για την ομάδα, για την εικόνα, την παρουσία της, την ετοιμότητα της, αλλά και ατομικά για τον κάθε ποδοσφαιριστή.

Ειδικά για τα νέα παιδιά που έχουν έρθει, θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να φορέσουν τη στολή της ομάδας, αγωνιστούν μπροστά στον κόσμο τους, να εξοικειωθούν ακόμη καλύτερα με την έδρα, το περιβάλλον, τον αγωνιστικό χώρο και φυσικά, να βελτιώσουν τα επίπεδα συνοχής με τους συμπαίκτες τους, αφομοιώνοντας στη πράξη τα θέλω του προπονητή τους.

Από κει και πέρα, αυτό το φιλικό δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο, να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα.

Να δει και να θαυμάσει τους νέους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ομάδα, να τους χειροκροτήσει, να τους καλωσορίσει και να πάρει μια γεύση, από αυτόν τον νέο ΑΡΗ που χτίζεται βήμα-βήμα, με σοβαρότητα, με χαρακτήρα, με βήματα προσεκτικά και σίγουρα και πάνω από όλα, με πολλή δουλειά.

Ο κόσμος μεθαύριο θα μπορέσει να δει τα πρώτα δείγματα της ομάδας και είναι βέβαιο, ότι με την παρουσία του, με τη φωνή του, με το σύνθημα του, με το τραγούδι του, θα στείλει το απόλυτο μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης, για αυτή τη πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται και μας έχει γεμίσει ελπίδες και προσδοκίες.

Η παρουσία του κόσμου θα είναι η καλύτερη «ντόπα» για τους ποδοσφαιριστές, καινούργιους και παλιούς, για τον προπονητή, για όλη την ομάδα, για την διοίκηση και πάνω από όλα για τον Θόδωρο Καρυπίδη.

Ο ισχυρός άντρας του ποδοσφαισικού ΑΡΗ, ο οποίος δίνει τον αγώνα του κόντρα σε «θεούς και δαίμονες», μάχεται καθημερινά απέναντι στη σαπίλα που προσπαθεί να τον πλήξει με κάθε τρόπο, αλλά δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα κι έχει βάλει το δικό του προσωπικό στοίχημα, το οποίο θέλει να το πετύχει.

Να είναι αυτός ο παράγοντας, να είναι αυτός ο Πρόεδρος, που θα οδηγήσει τον ΑΡΗ στις λεωφόρους της δόξας, των επιτυχιών και των τίτλων.

Αυτός ο ΑΡΗΣ ετοιμάζεται.

Ο ΑΡΗΣ που μας έχει κάνει να ονειρευόμαστε ξανά και μας έχει οπλίσει τον ενθουσιασμό για να περιμένουμε μια χρονιά καλύτερη από τη προηγούμενη, με ακόμη υψηλότερους στόχους και απαιτήσεις.

Μια χρονιά για την οποία έχω σας το έχω πει, ότι το ένστικτο μου λέει, ότι θα την θυμόμαστε για πολλά, πολλά χρόνια…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X