Το ντέρμπι της… σταθερότητας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η εβδομάδα πλησιάζει στο τέλος της και στο… ζουμί της για τον ΑΡΗ, που δεν είναι άλλο από το ντέρμπι της Τούμπας.

Βάσει κρισιμότητας, βέβαια, το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Εθνικό Πειραιώς ήταν σαφώς πιο σημαντικό καθώς έκρινε πρόκριση σε έναν θεσμό που πάντα έχει ξεχωριστή θέση στο καλεντάρι του ΑΡΗ. Ασχέτως που ο αντίπαλος ήταν πολύ κατώτερος, αν και η εικόνα του αγώνα δεν έδειξε κάτι τέτοιο.

Η απόδοση της ομάδας στο “Ελ Πάσο” δεν είναι ψεγάδι συνολικά για αυτήν αλλά περισσότερο για συγκεκριμένους παίκτες που πήραν ευκαιρίες στο πλαίσιο ενός μαζικού ροτέισον. Δεν ανταποκρίθηκαν όμως σε αυτές και φυσιολογικά προβλημάτισαν τον Άκη Μάντζιο. Ακόμα και αν βάλουμε στη συζήτηση την έλλειψη κινήτρου, που είναι φυσιολογική σε ένα τέτοιο παιχνίδι, τότε ας ρίξουμε ένα μάτι στον επαγγελματισμό που επέδειξε για ακόμη μία φορά ο Βλάντιμιρ Νταρίντα. Δεν καθόρισε ο αντίπαλος την απόδοσή του αλλά η νοοτροπία του που ήταν πέρα για πέρα σωστή.

Το στοίχημα του ΑΡΗ στην Τούμπα

Για τα ματς με τον ΠΑΟΚ λέμε πολλά κάθε χρόνο και τα φετινά δεν θα διαφέρουν πολύ. Είναι γνωστά τα κίνητρα και για τους δύο στα “κλάσικο” της Θεσσαλονίκης. Γόητρο, το πάνω χέρι στην πόλη, η καζούρα λίγων ημερών και ποιός θα βγει από πάνω στο τέλος της μεταξύ τους σειράς των αγώνων στο φινάλε της χρονιάς.

Πάντα βέβαια υπάρχουν και τα συγκυριακά κίνητρα, τα οποί έχουν αμφότεροι. Ο ΑΡΗΣ πήρε τα πάνω του με τη νίκη επί του Ολυμπιακού αλλά γνωρίζει ότι αντίστοιχο αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ θα τον… απογειώσει τόσο βαθμολογικά όσο και πνευματικά, φέρνοντας τον εντός της πρώτης 4άδας που αποτελεί τον αρχικό του στόχο. Και κάπως έτσι θα εμφανίσει σημάδια σταθερότητας περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος, έχοντας έως τώρα ups and downs και δίχως δύο back to back νίκες στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ από τη δική του πλευρά απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής και θέλει να συνεχίσει έτσι. Είναι καλή ομάδα -έχει βάλει φυσικά και η διαιτησία το… χεράκι της σε δύο ματς- και άσχετα με την ήττα στην Τουρκία πήρε ψυχολογία από την εμφάνισή του.

Το ματς της Κυριακής θα είναι αρκετά διαφορετικό. Ούτε ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο ότι θα αντέξει στις ίδες εντάσεις ενώ δεδομένο είναι επίσης ότι δεν θα βρει τόσους χώρους στο μισό του ΑΡΗ.

Η βάση για τους παίκτες του Μάντζιου είναι τα τρεξίματα, η διαρκής κίνηση για να σταθούν απέναντι στον καλό ρυθμό του αντιπάλου και ενδεχομένως να τον ξεπεράσουν δεδομένης της φάσης στην οποία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μαζί, φυσικά, με αρκετά ακόμα στοιχεία που εμφάνισαν κόντρα στον Ολυμπιακό, με το μεθαυριανό να αποτελεί μα ρέπλικα αλλά με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Ο ΑΡΗΣ της προηγούμενης εβδομάδας δεν έχει να φοβηθεί κάτι… Το στοίχημα είναι να… παραμείνει ο ΑΡΗΣ της προηγούμενης εβδομάδας. Και αν το κάνει, τότε θα πετύχει και τον στόχο της σταθερότητας που αναζητά όλες αυτές τις εβδομάδες.

 

Προτεινόμενα Άρθρα