Με το 1,5 πόδι στον τελικό η Φιορεντίνα

από AllAboutARIS

Η Φιορεντίνα πήρε μεγάλη νίκη, καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Κρεμονέζε (0-2) στο πρώτο ματς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ιταλίας. Χάρη στα γκολ των Καμπράλ και Γκονζάλεθ, οι «βιόλα» βρίσκονται με το 1,5 πόδι στον τελικό του θεσμού, εκεί που θα περιμένει την Ίντερ ή τη Γιουβέντους.

Η ομάδα του Ιταλιάνο πίεσε από το πρώτο λεπτό τον αντίπαλο, με σκοπό να πάρει το προβάδισμα που θα την έκανε κυρίαρχο του ματς. Με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Καμπράλ, ο οποίος με το κεφάλι κι έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Κριστιάνο Μπιράγκι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Στη συνέχεια, η Κρεμονέζε συνέχισε να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι.

Στο 73ο λεπτό, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μαουρίτσιο Μαριάνι, καταλόγισε πέναλτι για τους φιλοξενούμενους, λόγω παράβασης του Εμάνουελ, ο οποίος δέχτηκε την κόκκινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νικολάς Γκονζάλεθ, ο οποίος ευστόχησε και «κλείδωσε» τη νίκη (0-2). Στα εναπομείναντα λεπτά, η Κρεμονέζε προσπάθησε να αντιδράσει, όμως η σωστή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων κράτησε το μηδέν πίσω.

Με αυτή τη νίκη, η Φιορεντίνα πήρε ισχυρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς και πλέον βρίσκεται μία «ανάσα» μακριά από τον τελικό, εκεί που θα περιμένει το νικητή του ζευγαριού Ίντερ-Γιουβέντους.

Προτεινόμενα Άρθρα