Μισή δουλειά με… ελαφρυντικό το κέντρο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ στην Τούμπα πέτυχε ένα από τα δύο βασικά ζητούμενά του. Τη βελτίωση της ανασταλτικής του λειτουργίας. Στο άλλο παίρνει μέτριο βαθμό αλλά και με ελαφρυντικά.

Για να φύγουν οι “κιτρινόμαυροι” με νίκη από την έδρα του ΠΑΟΚ έπρεπε να έχουν ουσία επιθετικά. Εκεί που ήταν και το βασικό τους πρόβλημα στο χθεσινό παιχνίδι.

Ο ΑΡΗΣ ήταν η ομάδα με τις πιο κλασσικές στιγμές στο πρώτο μέρος και με μοναδική αξιόλογη φάση μετά το 45′ εκείνη του Κάρλσον προς το τέλος. Φάσεις στις οποίες είχε τα φόντα να βρει ένα γκολ, μαζί με άλλες τόσες προϋποθέσεις που σπατάλησε.

Για ακόμη ένα ματς η ομάδα είχε φανερό πρόβλημα στη μετάβαση της μπάλας στους χώρους και κυρίως στην ταχύτητα που έλειπε και της στέρησε τη δυνατότητα σε πολλές περιπτώσεις να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο.

Με τα εξτρέμ να παραμένουν σε κατάσταση… προβληματισμού, το βάρος έπεσε φυσιολογικά στο κέντρο, το οποίο όμως είχε θέμα στις επιθετικές του λύσεις.

Νταρίντα-Τζούρασεκ off,, τη στιγμή που ο μέτριος φέτος Ρουπ αναγκάστηκε να παίξει με ένεση και δεν προσέφερε στο κομμάτι της ανάπτυξης, ενώ στο κέντρο υπήρχαν δύο “καθαρά” 6άρια

Αυτά τα δεδομένα μείωσαν σημαντικά τις δημιουργικές τάσεις του ΑΡΗ και ενδεχομένως να το παιχνίδι να ήταν διαφορετικό με 1-2 εξτρά επιλογές για τον Μάντζιο, ο οποίος προσαρμόστηκε στις συνθήκες και του βγήκε σε ικανοποιητικό βαθμό.

Προτεινόμενα Άρθρα