Μιχιταριάν: Συγκλόνισε με ανάρτησή του για την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν σε άμαχο πληθυσμό

από AllAboutARIS

Στρατιωτική ένταση εξακολουθεί να επικρατεί στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ η οποία κατοικείται κυρίως από Αρμένιους αλλά διεκδικείται από το Αζερμπαϊτζάν.

Την Τρίτη (19/09) μάλιστα, οι Αζέροι επιτέθηκαν για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, προκαλώντας τον θάνατο 5 αμάχων και των τραυματισμό 80 ακόμη ατόμων.

Ο ίσως πιο επιφανής Αρμένιος, Χένρικ Μιχιταριάν, πήρε θέση επί του ζητήματος και με ανάρτησή του στο X επιτέθηκε σφόδρα στο Αζερμπαϊτζάν και τη στρατιωτική του συμπεριφορά.

«120.000 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 30.000 παιδιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ δέχονται στρατιωτική επίθεση.

Το Αζερμπαϊτζάν έχει ξαναρχίσει τον πόλεμο εναντίον του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, βομβαρδίζοντας αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές μετά από 9 μήνες σκόπιμου αποκλεισμού, πείνας και άρνησης πρόσβασης ανθρωπιστικής βοήθειας.
Όπως είπαν οι ειδικοί – αυτό είναι Γενοκτονία.
Καλώ τους θαυμαστές μου, τον κόσμο του αθλητισμού και τους συναδέλφους των μέσων ενημέρωσης να αντιδράσουν και να βοηθήσουν στη διάδοση της φωνής για την αποκατάσταση της ειρήνης.

Τα παιδιά ΔΕΝ είναι στόχος, και όμως 1 παιδί έχει ήδη σκοτωθεί και 11 ακόμα έχουν τραυματιστεί», έγραψε ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ.

Προτεινόμενα Άρθρα