Μουντιάλ 2022: Και μία… αρνητική πρωτιά για Μέσι

από AllAboutARIS

Ο Λιονέλ Μέσι έχει το όνομά του είναι δίπλα σε πολλά ρεκόρ. Κάποια εκ των οποίων ενδεχομένως να μην καταρριφθούν ποτέ στο μέλλον

Υπάρχει όμως και μία επίδοση, που προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί θετική. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, αστόχησε στο πέναλτι στο χθεσινό παιχνίδι με την Πολωνία (σ.σ. ο Σέζνι απέκρουσε) και «πρόσθεσε» στην συλλογή του, ένα ρεκόρ με… αρνητικό πρόσημο.

Ο αρχηγός της «αλμπισελέστε», έγινε ο -μόλις- δεύτερος παίκτης στην Ιστορία των Μουντιάλ, που μετρά δύο χαμένα πέναλτι. Ο «πούλγκα» στα γήπεδα της Ρωσίας το 2018 αστόχησε από τα 11 βήματα στον αγώνα με την Ισλανδία (1-1), κάτι που έγινε και στο Κατάρ.

Ο πρώτος που έχει αστοχήσει σε δύο πέναλτι, είναι ο Ασαμόα Γκιάν. Ο Γκανέζος διεθνής, επιχείρησε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι το 2006 με την Τσεχία και αστόχησε, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ουρουγουάη. Μάλιστα, το συγκεκριμένο πέναλτι έχει μείνει στην Ιστορία. Το παιχνίδι ήταν στο τελευταίο λεπτό της παράτασης στα προημιτελικά της διοργάνωσης με τον Λουίς Σουάρες να μετατρέπεται σε… τερματοφύλακα και να διώχνει με τα χέρια πάνω στην γραμμή ένα βέβαιο γκολ. Ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι, αλλά ο Γκιαν… αστόχησε.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X