Μπαρτσελόνα: Η UEFA ξεκινά έρευνα σε βάρος της για την υπόθεση Νεγκρέιρα

από AllAboutARIS

Οι μπελάδες συνεχίζονται για την Μπαρτσελόνα στον απόηχο του σκανδάλου Νεγκρέιρα που ξέσπασε τις τελευταίες εβδομάδες, υποχρεώνοντας την UEFA να ξεκινήσει έρευνα για πιθανή παραβίαση των κανονισμών της από μεριάς Μπλαουγκράνα!

Ο καταλανικός σύλλογος είναι ύποπτος για επηρεασμό αγώνων της La Liga μέσω πληρωμών στην εταιρεία του πρώην Νο2 της Ένωσης Διαιτητών, Ενρίκεθ Νεγκρέιρα και εκτός από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις ισπανικές Αρχές, το αρμόδιο όργανο της UEFA ανοίγει επίσης φάκελο σε βάρος του κλαμπ κρίνοντας πως υπάρχουν επαρκή δεδομένα για να εξεταστεί τυχόν παραβίαση του πλαισίου συμμετοχής στις διοργανώσεις της ευρωπαϊκής Αρχής.

Ο κίνδυνος κυρώσεων, λοιπόν και συγκεκριμένα αποκλεισμού από το Champions League μοιάζει πιο ορατός από ποτέ για τους Καταλανούς. Υπενθυμίζεται ότι βάσει των κανόνων της UEFA, η συμμετοχή ενός συλλόγου στις διοργανώσεις της μπορεί να μην επιτραπεί αν αποδειχθεί πως το κλαμπ πλήττει τη φήμη του θεσμού μέσω άμεσης ή έμμεσης εμπλοκής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα επηρεασμού του αποτελέσματος ενός αγώνα σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X