Μπαρτσελόνα: Θα λάβει αποζημίωση τουλάχιστον 700.000 ευρώ για τον Πέδρι (vid)

από AllAboutARIS

Η Μπαρτσελόνα θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν με ένα σημαντικό πλήγμα, καθώς ο Πέδρι θα απουσιάσει στην αρχή της αγωνιστικής δράσης για την ομάδα του Χάνσι Φλικ.

Ο 21χρονος Ισπανός είχε τραυματιστεί στον προημιτελικό με τη Γερμανία για το EURO 2024 και, βάσει των αποτελεσμάτων των εξετάσεών του, θα μείνει εκτός για περίπου δύο μήνες.

Εάν η αποθεραπεία του κυλήσει ομαλά, ο Πέδρι θα επιστρέψει στα γήπεδα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Μπορεί η Μπαρτσελόνα να έχει έρθει αντιμέτωπη με μία σημαντική απώλεια ενόψει της αρχής της καινούριας σεζόν, θα λάβει ωστόσο χρηματική αποζημίωση από τη FIFA, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα προστασίας των συλλόγων, κάθε σύλλογος μπορεί να εισπράττει για τραυματισμό παίκτη του έως 20.548 ευρώ για κάθε ημέρα απουσίας. Αυτό ισχύει στην περίπτωση που ο ποδοσφαιριστής θα έχει ξεπεράσει τις 28 ημέρες αγωνιστικής «αδράνειας» από επίσημο παιχνίδι της ομάδας του, κάτι που αναμένεται να συμβεί στην περίπτωση του Πέδρι.

Αυτό σημαίνει, πως εάν δεν υπάρξει κάποια υποτροπή στον τραυματισμό του νεαρού σταρ της Μπαρτσελόνα, ο σύλλογος θα λάβει από την FIFA αποζημίωση που θα αξίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

 

Προτεινόμενα Άρθρα