Μπαρτσελόνα: Μειώθηκε το μπάτζετ της στα 270 εκατομμύρια ευρώ

από AllAboutARIS

Οι οικονομικές περιπέτειες της Μπαρτσελόνα συνεχίζονται. Μετά το «ναυάγιο» με έναν επενδυτή του κλαμπ ο Ζουάν Λαπόρτα καλείται να «καλύψει» μια τρύπα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είναι απαραίτητα για το πλάνο βιωσιμότητας που έχει εγκρίνει τη La Liga.

Η Ομοσπονδία των Ισπανών ανακοίνωσε την Πέμπτη (14/9) τα οικονομικά δεδομένα των 20 ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Αξιοσημείωτο είναι το μεγάλο «ψαλίδι» στο μπάτζετ των Καταλανών.

Οι Μπλαουγκράνα περιορίστηκαν να δαπανήσουν μέχρι 656 εκατομμύρια ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2022, τον Φεβρουάριο του 2023 «έπεσαν» στα 648 εκατ. και τώρα το μπάτζετ έπεσε με… ελεύθερη πτώση στα 270 εκατ. ευρώ. Το ανώτατο όριο δαπανών υποδεικνύει το ποσό που επιτρέπεται να ξοδέψουν οι σύλλογοι κατά τη διάρκεια μιας σεζόν σε παίκτες, προπονητές, ομάδες νέων και λοιπά έξοδα.

Η Μπαρτσελόνα αναγκάστηκε να πουλήσει τηλεοπτικά δικαιώματα και εν μέρει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία για να προσπαθήσει να κρατήσει υπό έλεγχο το χρέος, καθώς δεν μπορούσε το καλοκαίρι να εγγράψει τις νέες μεταγραφές όπως ο Ιλκάι Γκουντογκάν, ο Ινίγκο Μαρτίνεθ και ο Οριόλ Ρομέου.

Οι σύλλογοι της La Liga έχουν συνδυασμένο όριο μισθών 489 εκατομμύρια ευρώ χαμηλότερο σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν. Η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να έχει το υψηλότερο οικονομικό όριο στο πρωτάθλημα στα 727 εκατ. ευρώ, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να είναι δεύτερη στα 296 εκατ. ευρώ.

Προτεινόμενα Άρθρα