Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι εισηγήθηκε επιθετικό έκπληξη που έχει… ξεπεράσει Μέσι και Κριστιάνο!

από AllAboutARIS

Ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάντεζ, εισηγήθηκε στην διοίκηση της ομάδας την απόκτηση του σχετικά άγνωστου Μπάγκνταντ Μπουνέτζα, επιθετικού που το 2018 είχε σκοράρει περισσότερα γκολ από Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της εποχής Τσάβι στην Μπαρτσελόνα, με τον Ντάνι Άλβες να επιστρέφει στο «Καμπ Νόου» μετά από πέντε χρόνια. Ωστόσο, η κάκιστη αγωνιστική κατάσταση των «μπλαουγκράνα» επιτάσσει την πραγματοποίηση και άλλων κινήσεων, παρά τον «κουτσουρεμένο» προϋπολογισμό λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Ένα από τα προβλήματα που «πονοκεφαλιάζουν» τον Τσάβι είναι και αυτό της επιθετικής δυστοκίας, αφού μετά τις αποχωρήσεις των Μέσι και Γκριεζμάν το καλοκαίρι, αλλά και την περιπέτεια υγείας του Σέρχιο Αγουέρο, δεν υπάρχει αξιόπιστη λύση για την εμπροσθοφυλακή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα δύο παιχνίδια που έχει προλάβει ο Καταλανός να κάτσει στον πάγκο της ομάδας, η Μπαρτσελόνα έχει πετύχει μόλις ένα γκολ (κι αυτό με πέναλτι).

‘Ετσι, σύμφωνα με δημοσιεύματα ο 41χρονος τεχνικός στράφηκε στην γνώριμη για τον ίδιο αγορά του Κατάρ αναζητώντας την λύση στο πρόβλημα, προκρίνοντας την λύση του Μπάγκνταντ Μπουνέτζα, 30χρονου Αλγερινού σκόρερ. O Μπουνέτζα έγινε γνωστός το 2018, όταν στο συγκεκριμένο ημερολογιακό έτος κατάφερε να βρει δίχτυα 58 φορές, έναντι των 51 που είχε τότε ο Λιονέλ Μέσι και των 49 του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Φυσικά, ο Μπουνέτζα είχε αυτές τις επιδόσεις παίζοντας για την Αλ Σαντ (ήταν συμπαίκτης και αργότερα ποδοσφαιριστής του Τσάβι), σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο από αυτό της Ευρώπης. Παρ’ όλα αυτά, ο Τσάβι φαίνεται πως πιστεύει σε αυτόν, ειδικά σαν μία φτηνή εναλλακτική λύση για την επίθεση, γραμμή στην οποία οι Καταλανοί στερούνται το απαραίτητο «βάθος» στο ρόστερ.

Ο Μπουνέτζα διανύει την έβδομη σεζόν του στην Αλ Σαντ, και έχει πετύχει με την φανέλα της 169 γκολ σε 165 εμφανίσεις!

πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα