Μπεναλουάν: Το “ταμείο” και το κενό στον επίλογο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ, έμελλε να είναι και το τελευταίο του Γιοχάν Μπεναλουάν για φέτος.

Το κάταγμα που υπέστη στον αστράγαλο, τον αφήνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν και μάλιστα σε μία περίοδο που… επιτέλους είχε ξανά χρόνο συμμετοχής. Οχι αυτόον που θα ήθελε, αλλά σίγουρα περισσότερο από τους προηγούμενους μήνες,

Ο Γαλλοτυνήσιος είναι μία από τις ιδιαίτερες περιπτώσεις του ρόστερ και με δύο διαφορετικούς περιόδους που διαμορφώθηκαν από τους εκάστοτε προπονητές.

Επί Μάντζιου ήταν ξεκάθαρο ότι δεν βρισκόταν στο ροτέισον του Έλληνα τεχνικού, με μόλις τέσσερις συμμετοχές ως τον περασμένο Ιανουάριο. Μόνο μία εξ αυτών στο πρωτάθλημα, στην ήττα με 2-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ο Χερμάν Μπούργος ήταν αυτός που τον έβγαλε από τη “ναφθαλίνη” και του έδωσε ρόλο. Οχι κάτι αμάν-αμάν, αλλά τον έκανε πάλι ενεργό κομμάτι της ομάδας, εξυπηρετώντας ένα πλάνο με τρεις στόπερ κυρίως για κάποια λεπτά ως αλλαγή και μία φορά ως βασικός.

Ο Μπεναλουάν απέκτησε πάλι τον ρόλο του χρήσιμου, σίγουρα όμως όχι και του βασικού αφού δύσκολα βρίσκει κάποιος χώρο στο σχήμα με τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς.

Ο ίδιος πλέον μπορεί να κάνει… ταμείο για φέτος. Σίγουρα απολαμβάνει την παρουσία του στον ΑΡΗ, αγωνιστικά τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι.

Την περασμένη σεζόν ήταν σημαντικός για την ομάδα, όπως αποτυπώνουν οι 18 συμμετοχές του. Φέτος κατέγραψε μετά βίας εννέα, πριν έρθει ο τραυματισμός κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το μέλλον του στον ΑΡΗ μόνο βέβαιο δεν μπορεί να είναι, από τη στιγμή μάλιστα που ολοκληρώνεται και το συμβόλαιό του. Τα 35 του χρόνια δεν ταιριάζουν τόσο στον στόχο της ομάδας να ρίξει δραστικά τον μέσο όρο ηλικίας. Και αγωνιστικά δεν είναι σίγουρα ο ίδιος με πέρυσι.

Ο Γαλλοτυνήσιος έκανε “ταμείο” για φέτος, ακόμα όμως δεν έβαλε τον επίλογο. Η λογική οδηγεί τους περισσότερους σε ένα “δαιζύγιο”. Μέχρι όμως να επισημοποιηθεί, σε αυτόν τον ΑΡΗ τίποτα δεν μπορεί σίγουρο…

Προτεινόμενα Άρθρα