Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 2-1: Το ντέρμπι της χρονιάς στην Πορτογαλία (vid)

από AllAboutARIS

Τα ντέρμπι της Λισαβόνας προσφέρουν πάντα έντονες συγκινήσεις. Αναμενόμενα, το ντέρμπι του «Ντα Λουζ» ανάμεσα στην Μπενφίκα και τη Σπόρτινγκ ήταν το μεγάλο «σόου» της 11ης αγωνιστικής της Liga Nos.

Και με βάση τα όσα έγιναν, δεν θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα. Η Μπενφίκα ήταν τελικά η μεγάλη νικήτρια του αγώνα, χάρη σε δύο «buzzer beater». Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, οι «αετοί» έκαναν την απόλυτη ανατροπή και επικράτησαν με 2-1 των «λιονταριών», φτάνοντας στο «τρίποντο» και στην κορυφή, καθώς με τη νίκη αυτήν η Μπενφίκα έπιασε τη Σπόρτινγκ στους 28 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, όταν ο φορμαρισμένος Γκιοκέρες σκόραρε με ένα εκπληκτικό πλασέ στο 45ο λεπτό, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του. Όλα άλλαξαν ωστόσο στο 51ο λεπτό. Ο Ινάτσιο αντίκρησε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τη Σπόρτινγκ με έναν παίκτη λιγότερο.

Η Μπενφίκα πίεσε, ωστόσο χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τις καθυστερήσεις για να βρει το μεγάλο γκολ. Ο Ντι Μαρία εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα της Σπόρτινγκ δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Ζοάο Νέβες στο 90’+4′ ισοφάρισε!

Οι «αετοί» ωστόσο δεν έμειναν εκεί. Πίεσαν και «πάτησαν» πάνω στο μομέντουμ που είχαν και δικαιώθηκαν, με τον Τένγκστεντ να πετυχαίνει γκολ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων και να χαρίζει στην Μπενφίκα μια τεράστια νίκη, με την οποία έπιασε στην κορυφή τη συμπολίτισσα.

 

Προτεινόμενα Άρθρα