Μπιλίρης στο AllAboutARIS TV: “Ξεκάθαρος ο ΑΡΗΣ, θέλουμε καλύτερους διαιτητές” (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το “κουβάρι” της χθεσινής συνάντησης των “εξι” στην ΕΠΟ ξετύλιξε ο Παναγιώτης Μπιλίρης στο AllAboutARIS TV και στην εκπομπή “Η Μπίλια στο Κίτρινο”.

Ο αντιπρόεδρος και νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ανέλυσε όσα ειπώθηκαν και το κλίμα στο οποίο κινήθηκε η κουβέντα, κάνοντας παράλληλα αναφορά και σε άλλα νομικά ζητήματα που αφορούν τους “κιτρινόμαυρους”.

Στο πρώτο του σχόλιο για τη χθεσινή συνάντηση, σημείωσε: “Ολο αυτό που έγινε δεν ήταν τελείως άκαρπο. Αυτοί που έπρεπε να λάβουν το μήνυμα, το έλαβαν. Χρειαζόμαστε καλύτερες διαιτησίες. Από εκεί και πέρα καταλαβαίνω ότι ο καθένας έχει τη δική του ατζέντα, για αυτό δεν υπήρξε και κοινή ανακοίνωση.

Πολλά ειπώθηκαν εντός της αίθουσας. Αφού συμφώνησαν λίγο-πολύ όλοι, έξω… έπρεπε να πουν άλλα πράγματα. Ο καθένας ό,τι ήθελε. Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι θα εργαστούν πιο σοβαρά και σκληρά για την εξεύρεση καλύτερων διαιτητών”.

Για το περιεχόμενο της χθεσινής συζήτησης:Υπήρχε μία άτυπη συνεννόηση των έξι ομάδων να μην εστιάσουμε στα προηγούμενα αλλά τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα. Ο ΑΡΗΣ είχε ξεκάθαρη θέση, ότι δηλαδή δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις μέχρι τώρα διαιτησίες και να βρουν καλύτερους. Εφόσον δεν μπορούν, ουδείς αναντικατάστατος. Ο κ. Μπένετ είπε ότι μπορεί. Ανέπτυξε κάποιες δυσκολίες, μερικές από τις οποίες είναι αντικειμενικές και τις αναγνωρίζουμε. Δεν είναι εύκολο να φέρεις ελίτ διαιτητές, τουλάχιστον όμως να φέρουν 1ης κατηγορίας ή γενικά με καλύτερη αξιολόγηση“.

Για τον Αλβανό VARίστα: “Το θέμα δεν είναι η καταγωγή του. Το είπε και ο κ. Αλαφούζος… Από το να έρχονται κακοί ξένοι, καλύτερα να σφυρίζουν Έλληνες.  Ο Σουηδός πάντως πρέπει να ήταν 1ης κατηγορίας”.

Για τη στάση του ΑΡΗ σε όσα γίνονται: “Από τη στιγμή που τα είπε ο κ. Καρυπίδης, δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε. Μην έχουμε και εμείς κλήσεις. Και άλλοι παράγοντες έχουν τοποθετηθεί αλλά οι κλήσεις προς τον κ. Καρυπίδη είναι πιο συχνές”.

Για όσα αναπαράγονται από τη συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις σχέσεις ΑΡΗ-Ολυμπιακού:Αυτό ειπώθηκε στην αρχή από τον κ. Μπέο με το δικό του στυλ. Από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε να εστιάσουμε σε άλλα θέματα και κυρίως στη διαιτησία. Δεν μπορούμε κάθε φορά να πείθουμε τους άλλους για την άποψή του. Ο καθένας λέει αυτά που θέλει για να πλήξει τον άλλον.

Άλλοι φωνάζουν, άλλοι λειτουργούν με πιο χαμηλούς τόνους και κάνουν τη δουλειά τους. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός”.

Για τις επόμενες κινήσεις του ΑΡΗ: “Μίλησα ελάχιστα με τον κ. Καρυπίδη διότι επιστρέφει από τις ΗΠΑ. Αύριο θα τα πούμε δια ζώσης. Θα τον ενημερώσω και θα αποφασίσει πώς θα προχωρήσουμε”.

Για τις δικαστικές υποθέσεις της ομάδας και τις οφειλές σε πρώην παίκτες της παλιάς ΠΑΕ: “Νομίζω έχουμε τελειώσει. Τίποτα βέβαια δεν μας εκπλήσσει. “

Για την υπόθεση του Μήτρογλου: “Ο κ. Μήτρογλου είχε κάνει προσφυγή για τη δόση του Ιανουαρίου. Οπως είπα και στο δικαστήριο, είχε ενημερωθεί ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ότι η δόση του Ιανουαρίου θα καθυστερήσει μία εβδομάδα. Είχε γίνει 7-10 μέρες πριν. Δεν είπαν κάτι. Τη μέρα που έγινε η πληρωμή λάβαμε την κλήση από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Στο μεσοδιάστημα μεσολάβησε και η δόση του Φεβρουαρίου, που επίσης πληρώθηκε κανονικά. Το δικαστήριο ήταν προγραμματισμένο. για τς 22 Φεβρουαρίου και ζητούσαμε κάποια δικά μας πράγματα. Η δικαστής ξέχασε να το προσδιορίσει. Έπρεπε να πάρουμε προθεσμία. O Μήτρογλου ήθελε να επιβληθούν έξτρα ποινές στον ΑΡΗ. Επέλεξε να το πάει στα άκρα και τώρα περιμένουμε απόφαση. Ή δίνουμε όλα τα λεφτά ή σε δέκα δόσεις. Υπάρχει χρόνος, δεν κινδυνεύουμε”.

Κλείνοντας ανέφερε: Θα πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι απ’ όλες τις ομάδες και να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο. Αυτό κερδίζει. Να πέσουν οι τόνοι και να τελειώσει το πρωτάθλημα. Ο ΑΡΗΣ έχει να διαμαρτύρεται, όπως και οι υπόλοιποι. Αυτό δεν μπορεί να σταματήσει”.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X