Μπουγιουκλής: “Θετικά δείγματα από Μπούργος, να δοθεί βάρος στις υποδομές”

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Μπουγιουκλής φιλοξενήθηκε στον Libero 107.4 και την εκπομπή “Pressing” μιλώντας για την φετινή εικόνα του ΑΡΗ, τη ψυχολογική δυσκολία με το -6, το έργο των δύο προπονητών αλλά και την επιθυμία του να παραμείνουν παίκτες “σταθερές” στους κιτρινόμαυρους και την επόμενη σεζόν.

Για τους δύο προπονητές του φετινού ΑΡΗ: “Και οι δύο άφησαν θετικές εντυπώσεις. Ο Μπούργος βέβαια θα κριθεί αρχίζοντας προετοιμασία με την ομάδα. Από τον Μάντζιο έμεινα πολύ ευχαριστημένος.”

Για την δουλειά του Μπούργος και τι περιμένουμε στη συνέχεια: “Τα δείγματα είναι θετικά, είναι άνθρωπος με πολλές παραστάσεις, μαθαίνεις πολλά δίπλα στον Σιμεόνε και την Ισπανία. Έχει την εμβέλεια και το κύρος ο κ.Μπούργος αλλά νομίζω θα κριθεί στην προετοιμασία.”

Για τα ρίσκα που πήρε ο Μπόυργος: “Ρίσκαρε αλλά δικαιώθηκε, ειδικά στο ματς με την ΑΕΚ, παιχνίδι που στιγμάτισε τη σεζόν.”

Για το ματς της “χρονιάς” με την ΑΕΚ και την ανατροπή: “Ήταν πολύ δύσκολη ανατροπή, δεν γίνονται εύκολα αυτά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον όταν παίζεις απέναντι σε τέτοιο αντίπαλο. Το έχουμε κάνει και παλιότερα φυσικά αλλά αυτή τη φορά ήταν και το κίνητρο μεγάλο και για την ΑΕΚ.”

Για τη καθιέρωση του ΑΡΗ στις πρώτες θέσεις: “Τερματίζει εκεί που είναι η πραγματική του θέση. Αυτό που μας λείπει είναι ένα τρόπαιο, μας έχει γίνει έμμονη ιδέα. Δίνουμε πολλή σημασία εκεί και όταν μένεις έξω από μια ομάδα όπως η Λαμία η πίεση είναι πολύ μεγάλη. Ειδικά όταν ξεκινάς και με -6 οι παίκτες είναι πολύ επηρεασμένοι. Μπαίνεις στο γήπεδο και έχεις στο μυαλό τη νίκη για να καλύψεις το χαμένο έδαφος, η ψυχολογία είναι διαφορετική.”

Για την προτίμηση σε ξένους προπονητές και η “επιβίωση” των Ελλήνων: ”Δεν υπάρχουν Έλληνες παίκτες, πως μπορεί να επιβιώσει ένας Έλληνας προπονητής όταν δεν έχει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του, μας έχει φάει η ξενομανία. Είναι κατάντια για το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην υπάρχουν Έλληνες παίκτες να πρωταγωνιστούν. Πρέπει επιτέλους να αλλάξει αυτό.”

Για την αξιοποίηση των ταλέντων από τον ΑΡΗ: “Ο Ασλανίδης ήταν από τους καλύτερους στα φιλικά προετοιμασίας και λίγο μετά έφυγε δανεικός… Είναι παιδί που έχει τα προσόντα. Πρέπει να δοθεί περισσότερο βάρος στις υποδομές.”

Για τη νέα σεζόν και τον “κορμό”: “Σημαντική η παραμονή του Κουέστα, θα ήθελα παραμονή Σούντγκρεν και Ματίγια, για τον δεύτερο όπως και τον Γκάμα όχι ως πρώτες επιλογές. Με την πιθανή προσθήκη του Πίρσμαν αλλά και την παραμονή Γκάνεα θα είμαι πλήρεις και στα αριστερά. Οι κινήσεις που έγιναν τον χειμώνα αποδείχθηκαν χρήσιμες και θα συνεχίσουν να προσφέρουν.”

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X