Μπούργος: «Οι οπαδοί του ΑΡΗ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτό που πετύχαμε»

από AllAboutARIS

Ο Χερμάν Μπούργος σε συνέντευξη στο «ESPNenStarPlus» μίλησε για τον ΑΡΗ, τι συνάντησε στην Ελλάδα αλλά και το πάθος των οπαδών των «κιτρινόμαυρων», ειδικά όπως είπε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Αργεντίνος τεχνικός του ΑΡΗ μίλησε κυρίως για τον τελικό του Champions League αλλά ρωτήθηκε καιγ ια την εμπειρία του στην ομάδα των «κιτρινόμαυρων» μετά απόκ τρεις μήνες συνεργασίες τονίζοντας: «όταν πηγαίνεις σ’ ένα καινούργιο μέρος θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να το αναγνωρίσεις. Να αντιληφθείς με ποιους έχει να κάνεις. Να δεις πώς παίζουν, αν είναι πολεμιστές, αν θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, αν πιστεύουν σε σένα. Κι εγώ έμαθα πολλά, όπως για παράδειγμα το πώς ζούνε το κλασικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και θα έλεγα ότι επικρατούν τα ίδια συναισθήματα με μας τους Αργεντίνους, καθώς υπάρχει έντονο πάθος», είπε.
Θέμα συζήτησης η ατμόσφαιρα των φιλάθλων του ΑΡΗ, κάτι για το οποίο αναφέρθηκαν οι δημοσιογράφοι της τηλεοπτικής εκπομπής με τον Μπούργος να υπογραμμίζει: «Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι σαν να είσαι στην Αργεντινή. Οι οπαδοί του Άρη ζουν τον αγώνα με τρομερό πάθος, φωνάζουν συνέχεια συνθήματα κι με την ενέργειά τους έπαιξαν σημαντικό ρόλο σ’ αυτό που πετύχαμε».
Αναφορικά με την ομάδα είπε: «Όταν είδα την ομάδα στο βίντεο αντιλήφθηκα και τους τα είπα όταν συναντηθήκαμε ότι η ομάδα είναι αρκετά καλή σε ατομικό επίπεδο αλλά και ότι πρέπει να διορθώσει κάποια μικρά πραγματάκια που κάνουν τη διαφορά» και πρόσθεσε «Ένιωσα ότι η ομάδα είναι καλή και προσπαθήσαμε να τη βελτιώσουμε. Νομίζω ότι στον εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό και στον εκτός έδρας με την ΑΕΚ φάνηκαν οι δυνατότητες αυτής της ομάδας. Ένιωσα ότι η ομάδα χρειαζόταν μια ηγετική φυσιογνωμία η οποία θα λειτουργήσει στις δύσκολες στιγμές. Προσπάθησα να τους μεταδώσω κυρίως συναισθήματα. Τους είχα πει ότι είστε καλοί παίκτες».
Για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Αργεντινός τεχνικός είπε: «Στο ελληνικό ποδόσφαιρο γίνονται επενδύσεις και μάλιστα οι ομάδες αυξάνουν τους προϋπολογισμούς τους. Αντιμετωπίσαμε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ οι οποίες έχουν διπλάσιο και τριπλάσιο προϋπολογισμό από εμάς. Εμείς θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη δική μας ανάπτυξη γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Χρειάζεται χρόνος αλλά και δουλειά ανθρώπων».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X