Μπούργος, η πρώτη επιλογή του Καρυπίδη – Πάει σήμερα στην Αθήνα!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Νωρίτερα διαβάσατε στο AllAboutARIS για τις επαφές του Θεόδωρου Καρυπίδη όσον αφορά το θέμα του προπονητή και τον Αργεντινό που έχει στο στόχαστρο.

Το όνομα αυτού; Χερμάν Μπούργος!

Τις τελευταίες ώρες ο μεγαλομέτοχος της ομάδας “τρέχει” την υπόθεση του Αργεντινού, ο οποίος μάλιστα αναμένεται σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα για να έχει συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα των “κιτρινόμαυρων”!

Ο Αργεντινός είναι πιο γνωστός για την πολυετή παρουσία του στο πλευρό του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, από το 2011 μέχρι το 2020.

Τα χρόνια ως παίκτης

Ως ποδοσφαιριστής, αγωνιζόταν στη θέση του τερματοφύλακα και έπαιξε σε Φέρο Καρίλ Οέστε (1989-94) Ρίβερ Πλέιτ (1994-99), Μαγιόρκα (1999-01) και στην Ατλέτικο Μαδρίτης (2001-04) όπου έκλεισε την καριέρα του.

Η ομάδα που την σημάδεψε ως παίκτη ήταν η Ρίβερ Πλέιτ. Με τη φανέλα της κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα Απερτούρα και ένα Κλαουζούρα, ένα Κόπα Λιμπερταδόρες  και ένα Σούπερ Καπ Σουνταμερικάνα.

Από προπονητής τερματοφυλάκων, δίπλα στον “Τσόλο”

Αφού κρέμασε τα γάντια του, δούλεψε κάποια χρόνια ως προπονητής τερματοφυλάκων και μετά… κόλλησε δίπλα στον ανερχόμενο -τότε- Ντιέγκο Σιμεόνε. Ένα δίδυμο που ξεκίνησε από ομάδες όπως η Κατάνια και η Ρασίνγκ Κλαμπ, για να καταλήξουν στην Ατλέτικο όπου συνυπήρξαν από το 2011 έως το 2020!

Μαζί κατέκτησαν, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας (2014), ένα Copa del Rey (2013), δύο Europa League (2012, 2018), καθώς και δύο Super Cup Ευρώπης ενώ έχουν βρεθεί σε δύο τελικούς Champions League.

Η απόπειρα ως πρώτος προπονητής

Στο τέλος της σεζόν 2019-20 ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αφήσει τον Σιμεόνε και να πορευτεί μόνος του, ψάχνοντας την πρώτη του ευκαιρία ως προπονητής σε ομάδα. Αυτή ήρθε έναν χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2021, όταν γύρισε στην πατρίδα του για να αναλάβει τη Νιούελς Ολ Μπόις, στον πάγκο της οποίας παρέμεινε μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Σε 15 παιχνίδια είχε 4 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες.

 

Προτεινόμενα Άρθρα