Μπράμπετς στο AllAboutARIS: “Πάντα βάζουμε μεγάλους στόχους, θέλουμε την 4άδα”

από AllAboutARIS

Ο Γιάκουμπ Μπράμπετς ξεκινάει φέτος την 4η χρονιά του στον ΑΡΗ, έχοντας να ανταγωνιστεί μόνο τον Χουλιάν Κουέστα σε θέμα παλαιότητας.

Ο έμπειρος στόπερ ειναι μία από τις λίγες σταθερές της τελευταίας τριετίας από το 2021, όταν και ξεκίνησε η διαδρομή του με τα κιτρινόμαυρα.

Φέτος είναι μία χρονιά στην οποία θα αναζητήσει κάτι πολύ καλύτερο σε απόδοση από πέρυσι, θέτοντας όμως τους ίδοιος στόχους για το κλαμπ. Δηλαδή την πρώτην 4άδα της βαθμολογίας, όπως σημείωσε μιλώντας στο AllAboutARIS.gr.

O Τσέχος αμυντικός καταγράφει τις πρώτες του εντυπώσεις από τη φετινή προετοιμασία, μιλάει για τον Φαμπιάνο και σημειώνει όσα πρέπει να κρατήσει η ομάδα από την Ολλανδία

-Ενα διαφορετικό φιλικό κόντρα στην Ντόρντρεχτ… 

“Ηταν όντως διαφορετικό. Κάναμε μεγαλύτερο ροτέισον. Οι αντίπαλοι ήταν καλά προετοιμασμένοι. Υπήρχαν σημεία του παιχνιδιού που δεν κρατήσαμε τη μπάλα όσο θέλαμε. Δεν σκοράραμε αλλά δεν δώσαμε και πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο. Είμαστε σε μία περίοδο που μπορούμε να πούμε ότι ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς”.

– Πού πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα;

“Απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους. Οταν η Άλκμααρ κρατούσε τη μπάλα ήταν καλύτερα για εμάς. Ημασταν καλοί αμυντικά και compact ως ομάδα, κάνοντας φάσεις στο τρανζίσιον. Σήμερα (σ.σ. προχθές) δυσκολευτήκαμε επιθετικά και πρέπει να βελτιωθούμε. Να είμαστε πιο παραγωγικοί απέναντι σε τέτοιες ομάδες. 

-Προετοιμαστήκαμε και με τον διαιτητή σε αυτό το φιλικό… 

“Ναι (σ.σ. γέλια). Παίζουμε στην Ολλανδία, με ολλανδικές ομάδες και αυτό είναι δύσκολο όταν σφυρίζουν Ολλανδοί”.

– Πόσες διαφορές βλέπεις φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

“Για μένα είναι η πρώτη προετοιμασία που συμμετέχω από το ξεκίνημα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Προετοιμαζόμστε σε καλές εγκαταστάσεις, παίζουμε απέναντι σε καλούς αντιπάλους… Μπορεί να μιλάμε για ομάδες Β’ Εθνικής αλλά έχουν καλό επίπεδο. Είναι χρήσιμα τεστ για εμάς και απέναντι σε διαφορετικά στυλ παιχνιδιού”.

– Μετά από τρία χρόνια, πρώτη φορά χωρίς τον Φαμπιάνο αλλά με δύο αρκετά καλούς στόπερ, τον Βέλεθ και τον Ρόουζ…

“Μ’ άρεσε να παίζω με τον Φάμπι αλλά φάνηκε ότι θα φύγει από τον Ιανουάριο με τους Βέλεθ και Ρόουζ. Είναι πολύ καλοί παίκτες και είναι σημαντικό ότι γνωρίζουν αρκετά καλά το κλαμπ. Ηταν ωραία με τον Φάμπι αλλά προφανώς πήρε την απόφασή του’.

-Και τώρα… ο Σισέ.

“Τον θυμάμαι. Παίξαμε αντίπαλοι. Η παρουσία τεσσάρων στόπερ είναι χρήσιμη μέσα στη χρονιά”.

Φέτος θα βρεθείτε αντιμέτωποι και με το νέο format στο πρωτάθλημα.

“Ξέρουμε για τις αλλαγές στα πλέι οφ. Οσο πλησιάζουν τα παιχνίδια, θα το δούμε ακόμα περισσότερο. Ολοι είμαστε έμπειροι παίκτες και πάντα βάζουμε μεγάλους στόχους. Σίγουρα είναι δύσκολο να πάρουμε το πρωτάθλημα αλλά η πρώτη 4άδα είναι εφικτός στόχος. Άλλωστε εχουμε τερματίσει δύο φορές στην 3η θέση ενώ είχαμε βρεθεί ακόμα και στη 2η. Η σεζόν είναι μεγάλη”.

 

Προτεινόμενα Άρθρα