Νάπολι: Ερευνάται πιθανή «κομπίνα» στην μεταγραφή του Οσιμέν από την Λιλ, λόγω του Financial Fair Play

από AllAboutARIS

Σύμφωνα με την La Repubblica, από τα 71.2 εκατομμύρια ευρώ που είχαν συμφωνήσει οι «Παρτενοπέι» να προσφέρουν στην Λιλ, τα 20.1 εξ αυτών συμψηφίστηκαν από την παραχώρηση τεσσάρων παικτών στη γαλλική Λιλ, συμπεριλαμβανομένου και του Καρνέζη, ο οποίος ήταν μέρος του «ντιλ», μαζί με άλλους τρεις νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Η «Guardia di Finanza» – η Οικονομική Αστυνομία της Ιταλίας – επισκέφθηκε την Τούρις, μία ομάδα που αγωνίζεται στην Serie C και συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που σχετίζονται με την αγορά και την πώληση του Κλαούντιο Μάντζι, ενός εκ των τεσσάρων παικτών που συμπεριλήφθηκαν στην συμφωνία για την μεταγραφή του Οσιμέν, μαζί με τους επίσης νεαρούς, Λιγκουόρι, Παλμιέρι και φυσικά τον Ορέστη Καρνέζη.

Ο Κλαούντιο Μάντζι στάλθηκε στην Λιλ τον Σεπτέμβρη του 2020 για 4 εκατομμύρια ευρώ αλλά στην πραγματικότητα, δεν πήγε ποτέ, μιας και πήγε κατευθείαν δανεικός στην Φερμάνα.

Σε λιγότερο από 12 μήνες, η γαλλική ομάδα τον αποδέσμευσε ως ελεύθερο και πήγε στην Τούρις, η οποία τον πούλησε στην Βίρτους Εντέλα για μόλις 120.000 ευρώ, 18 μήνες αργότερα, ενώ φαινομενικά, στην μεταγραφή του Οσιμέν, κόστιζε… 4 εκατομμύρια ευρώ.

Με την συγκεκριμένη συνθήκη, αυτό που βγαίνει προς τα έξω σαν συμπέρασμα, είναι πως οι συγκεκριμένοι 4 παίκτες, υπορκοστολογήθηκαν, μόνο και μόνο ώστε οι Ναπολιτάνοι να είναι εντάξει με το FFP, με σκοπό να πραγματοποιήσουν την μεταγραφή του Οσιμέν στη Νάπολι.

Το κατά πόσο ισχύει αυτό και αν μπορεί να αποδειχθεί, θα φανεί από το πόρισμα της Εισαγγελίας της Νάπολης.

Προτεινόμενα Άρθρα