Νέα αποθέωση στην Ισπανία: «Η έκρηξη του Μορόν στην Ελλάδα»

από AllAboutARIS

Η μέχρις στιγμής αγωνιστική παρουσία του Λόρεν Μορόν στον ΑΡΗ δεν περνάει απαρατήρητη στην Ισπανία, όπου συνεχίζουν οι αναφορές στο… ξεκίνημά του στην Ελλάδα.

«Ο Λόρεν Μορόν εκρήγνυται στην Ελλάδα», έχει τίτλο σε άρθρο της η ιστοσελίδα estadiodeportivo.com, ενώ στο σχετικό ρεπορτάζ και προσθέτει: «Ο επιθετικός του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης έχει ανακτήσει το ένστικτό του στο σκοράρισμα μετά την αποχώρησή του από τη Ρεάλ Μπέτις αυτό το καλοκαίρι και βρίσκεται στη μάχη για να είναι ο πρώτος σκόρερ της ελληνικής Super League».

Στη συνέχεια γίνεται μία αναφορά στην πρώτη… εικόνα του Ισπανού φορ με τη φανέλα του ΑΡΗ:

«Από τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μπέτις και πρώην παίκτης της ομάδας, ο Λόρεν Μορόν, βιώνει μια αναγέννηση στην πρώτη του περιπέτεια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αφού τελείωσε οριστικά τον χρόνο του στη Σεβίλλη το περασμένο καλοκαίρι. Ο επιθετικός από την Μαρμπέγια δεν ήταν στα πλάνα του Μανουέλ Πελεγκρίνι και ο Χιλιανός τεχνικός του το έκανε σαφές. Δεν τον υπολόγιζε ούτε την περασμένη σεζόν και ο επιθετικός έπαιξε μόνο 86 λεπτά σε τέσσερα παιχνίδια πριν πάει δανεικός στην UD Las Palmas τον Ιανουάριο.

Στα Κανάρια Νησιά είχε μεγαλύτερη συμμετοχή. Ξεκίνησε τον Φεβρουάριο ως βασικός, πετυχαίνοντας το πρώτο του (και εν τέλει μοναδικό) γκολ και έπαιξε πολλά λεπτά, αλλά τον Μάρτιο βρέθηκε ξανά στον πάγκο, σε σημείο που δεν έπαιξε στα επτά από τα 12 τελευταία παιχνίδια του πρωτάθλημα στη δεύτερη κατηγορία. Η Λας Πάλμας πέτυχε τον στόχο της ανόδου αλλά τα σχέδια της ομάδας των Καναρίων Νήσων δεν ήταν να ασκήσουν την οψιόν αγοράς που είχε συμφωνηθεί με την Μπέτις».

Ο συντάκτης του κειμένου συνεχίζει: «Έτσι, ο Λόρεν Μορόν επέστρεψε, αλλά με τις βαλίτσες του έτοιμες να φύγει ξανά, καθώς η κατάστασή του στη Σεβίλλη δεν είχε αλλάξει. Τελικά, και μετά από μερικές εβδομάδες αναμονής, όπου ο ποδοσφαιριστής είχε μια προσφορά που δεν τον έπεισε, ο Λόρεν Μορόν και ο σύλλογος του κατέληξαν σε συμφωνία για τον τερματισμό του συμβολαίου του. Ως ελεύθερος, αποφάσισε να ποντάρει στον ΑΡΗ Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα κατέληγε να υπογράψει και τον Μαρτίν Μοντόγια. Με τους Έλληνες υπέγραψε συμβόλαιο για δύο σεζόν και φαίνεται πως από την πρώτη στιγμή έχει αρχίσει να ανακτά τα καλύτερα συναισθήματα για αυτόν».

Και καταλήγει: «Ο Λόρεν παλεύει αυτή τη στιγμή για να είναι ο πρώτος σκόρερ της ελληνικής Super League, με τέσσερα γκολ σε έξι αγώνες, στα οποία πρέπει να προσθέσουμε και δύο ασίστ. Έχει παίξει στη διάρκεια όλων των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος, εκτός από τη νίκη επί του Παναιτωλικού όπου ο προπονητής του αποφάσισε να τον ξεκουράσει στο δεύτερο ημίχρονο, αφού σημείωσε δύο γκολ.

Όχι μάταια, ο Λόρεν ήταν ο πρώτος σκόρερ μέχρι πριν από τη μάχη της προηγούμενης αγωνιστικής όπου ο Ελ Κάαμπι, με τα δύο γκολ με τον Ολυμπιακό, με αντίπαλο τον ΑΡΗ τον ξεπέρασε με πέντε συνολικά γκολ».

Φωτορεπορτάζ: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα