Νέα πραγματικότητα και… νέα πρόκληση για Νταρίντα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πέρασε 1,5 χρόνος από τη μέρα που ο Βλάντιμιρ Νταρίντα έκανε το ντεμπούτο με τον ΑΡΗ σε ένα ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Τον Δεκέμβριο του 2022 οι “Κιτρινόμαυροι” έφερναν στη Θεσσαλονίκη έναν παίκτη που δεν άργησε να εξελιχθεί σε έναν από τους αγαπημένους της κερκίδας. Παράλληλα όμως ήταν μέχρι πέρυσι ένας από τους ελάχιστους που αποτελούσαν τη βάση για κάθε ενδεκάδα, με κάθε προπονητή που κάθισε στον πάγκο της ομάδας τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Από εκείνο τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι σήμερα, ο Τσέχος άσσος έχει 69 συμμετοχές με τον ΑΡΗ και τις 61 από αυτές ως βασικός. Μάλιστα έχει χάσει μόλις έξι ματς και τα τέσσερα εξ αυτών λόγω τιμωρίας (καρτών).

Νούμερα ασύλληπτα και δείγμα της σταθερότητας που χαρακτήριζε τον Νταρίντα τα προηγούμενα χρόνια, προτού έρθει η νέα τάξη πραγμάτων. Ή αλλιώς οι Μόντσου και Σιφουέντες.

Ο Νταρίντα είχε να μπει σε back to back ματς ως αλλαγή από τα χρόνια του στη Χέρτα Βερολίνου, μέχρι που το βίωσε ξανά κόντρα σε Πανσερραϊκό και Αστέρα Τρίπολης.

Μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τον ίδιο και ίσως μία φυσική εξέλιξη των πραγμάτων από τη στιγμή που ο ΑΡΗΣ αποφάσισε να αναβαθμίσει τη μεσαία γραμμή του, διατηρώντας όμως και τον Νταρίντα στο ρόστερ του για βάθος.

Είναι μία νέα πραγματικότητα για τον Νταρίντα στον ΑΡΗ. Είναι όμως παράλληλα και μία πρόκληση για τον ίδιο που δεν έχει μάθει να κάθεται στον πάγκο, έχοντας φυσικά την ωριμότητα για να το διαχειριστεί.

Η σεζόν είναι μεγάλη και ο Τσέχος θα φανεί αρκετά χρήσιμος τόσο στα χαφ όσο και πίσω από τον φορ… Ισως αρχής γενομένης και από το ματς στο “Γεντί Κουλέ”, ανάλογα με την κατάσταση του Μόντσου και τις αποφάσεις του Μάντζιου για τη μεσαία γραμμή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΑΡΗΣ από την πλευρά του έχει μία πολυτέλεια με τον Νταρίντα στον πάγκο και ο παίκτης το κίνητρο για να κερδίσει ξανά τη θέση του όποτε του δοθεί η ευκαιρία.

Προτεινόμενα Άρθρα