Νέα σεζόν και μεγαλύτερα ζητούμενα από καλύτερη αφετηρία!

από Γιώργος Γκάτος

Το τίμιο τούτο σάιτ κλείνει τα 11 χρόνια ζωής και αυτό είναι μια ευχάριστη εξέλιξη.

Αποτελεί τη βάση της “Κιτρινόμαυρης” ενημέρωσης εδώ και χρόνια και όχι μόνο, αφού… τροφοδοτεί και τα υπόλοιπα μέσα.

Τουλάχιστον για εμένα είναι κάτι διαφορετικό. Διάβαζα… σχεδόν τους μισούς συντελεστές του σάιτ, όταν τελείωνα το σχολείο και πια συνεργάζομαι καθημερινά με αυτούς.

Κάπου στα μισά της ζωής του σάιτ, εμφανίστηκα και εγώ. Μοιάζει λίγο σαν ψέμα, αλλά έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε.

Αν πρέπει να δώσω μια υπόσχεση για τη νέα σεζόν που ξεκινάει (ναι το πάω σαν ακαδημαϊκό έτος), είναι να γράφω πιο συχνά σε αυτή τη στήλη. Θα βρω μια ώρα και μια μέρα και θα το πάμε… σερί.

Είμαι στο μεταίχμιο των ανθρώπων του γραπτού τύπου και του ηλεκτρονικού τύπου. Περιμέναμε παλαιότερα να διαβάσουμε συγκεκριμένες στήλες και σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες.

Το ίδιο και με ραδιοφωνικές εκπομπές. Νομίζω όμως πια έχει αλλάξει το σκηνικό. Αν ανοίξεις το Google και γράψεις ό,τι σου έρχεται στο μυαλό, θα δεις χιλιάδες αποτελέσματα προσαρμοσμένα στα “θέλω” σου.

Έτσι είναι και σε αυτό το κομμάτι του τύπου. Αναζητείς κάτι και βρίσκεις στο google μερικά σάιτ που έχουν μαλώσει με την αλήθεια, μερικά σάιτ που… φαρμάρουν τα “κλικ”, άλλα που γράφουν 10 για να πετύχουν το 1 και να πανηγυρίσουν. Και κάπου εκεί στο βάθος που θα έλεγε και ο Bob Ross, κρύβεται και το σάιτ που εμπεριέχει την αληθινή ενημέρωση.

Κάν’τε αντιστοίχιση εσείς, γιατί για εμένα είναι εύκολο πια, τόσο από τη μεριά του δημιουργού, όσο και από την πλευρά του αναγνώστη.

Η μαγική λέξη είναι το “φίλτρο”! Και ειλικρινά τοποθετήστε ένα φίλτρο. Βοηθάει τους πάντες.

Αν θεωρήσουμε ότι αυτό είναι το πρώτο κείμενο για τη νέα σεζόν, θα επιτρέψετε να κάνω ένα σύντομο σχόλιο για τα δύο μεγάλα τμήματα του ΑΡΗ.

Έχει την ποιότητα, ξέρει πώς και ψάχνει τη διάρκεια!

Τη μερίδα του λέοντος την έχει πια το ποδόσφαιρο οπότε ας το πιάσουμε από εκεί. Εγώ λέω ότι η φετινή χρονιά είναι κάτι το διαφορετικό.

Να πούμε κάποια πράγματα χωρίς περαιτέρω σχόλια: Η ομάδα δυστυχώς αποκλείστηκε στην Ευρώπη, δυστυχώς προχώρησε σε αλλαγή προπονητή στην αρχή του πρωταθλήματος (δεν εξετάζω το σωστό/λάθος αλλά το τάιμινγκ) και δυστυχώς για εμένα δεν έχει ενισχυθεί/στελεχωθεί σε πολλούς τομείς του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Αφού κάναμε μερικά disclaimer, θεωρώ ότι είναι μια ιδιαίτερα ποιοτική ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό. Πέρσι ο ΑΡΗΣ έφτασε ψηλά με το -6 στη πλάτη και κάθε εβδομάδα αναρωτιόμασταν πόσο πίσω θα μείνει. Φέτος, είναι ένα πρωτάθλημα που βγάζει 5 στην Ευρώπη και αυτή τη στιγμή… υπάρχουν 5 ομάδες.

Ο ΑΡΗΣ έχει ευκαιρία να παράγει ξανά έργο, με ποιοτικό ρόστερ, με έναν έμπειρο προπονητή όπως ο Άλαν Πάρντιου, και να κάνει τους πάντες να πιστέψουν! Πάντως από τον Πάρντιου έχω άλλες απαιτήσεις.

Θα ήθελα να αυξήσεις τις απαιτήσεις του, ώστε οι “Κιτρινόμαυροι” να λειτουργούν με Ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά πρότυπα. Δεν φτάνει να βελτιώνεται το ρόστερ, ο αγωνιστικός χώρος. Χρειάζονται πολλά πράγματα ακόμα και είμαι σίγουρος ότι όλα βρίσκονται στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας. Το θέμα είναι να γίνουν πράξη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Και όταν επί δύο σερί χρονιές παίρνεις τη 3η θέση, χάνοντας στις λεπτομέρειες τη δεύτερη, σου ανοίγει την όρεξη.

Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η ομάδα μπορεί.

Αυτή η ομάδα πετυχαίνει τόσα πολλά, με τόσα λίγα στη διάθεση της

Στα του μπάσκετ, υπάρχει μια κατάσταση που έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις, τις οποίες μπορείς να καλύψεις με συγκεκριμένο τρόπο, αφού το “Α” και το “Ω” είναι και πρέπει να είναι η οικονομική εξυγίανση.

Αν μου επιτρέπετε, η περσινή χρονιά ήταν απλώς… παρανοϊκή! Έχω κουραστεί να λέω ότι η χρονιά ξεκίνησε μουδιασμένα, με εμένα να φτάνω στη Λάρισα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς και την ομάδα να έχει μόλις λύσει 8 μπαν, ανακοινώνοντας παίκτες.

Είναι περίεργο να ρωτάς δημοσιογράφο “τι θα δούμε” και να σου απαντάει αφοπλιστικά “δε ξέρω”. Ως και… αντιεπαγγελματικό.

Φέτος όμως μπορώ να σας πω πάνω-κάτω τι θα δούμε. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη λέξη “ομάδα” και τη λέξη “σύνολο”. Ισχύει σε απόλυτο βαθμό θα πω εγώ, γιατί ο Γιάννης Καστρίτης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πάντων. Σημειώστε: ομάδα που παίζει… πάνω από το όριο στις εντάσεις, ομάδα που δε θέλει να αφήνει μπάλες χωρίς διεκδίκηση, ομάδα που για να τη κερδίσεις, πρέπει να ματώσεις.

Ως γενικό σχόλιο θα πω ότι ο μπασκετικός ΑΡΗΣ είναι ο ορισμός του Value For Money. Είναι απίστευτο το πόσα έχουν γίνει τόσο από αγωνιστικής πλευράς, όσο και από διοικητικής πλευράς, τα τελευταία δύο χρόνια, με τόσους λίγους πόρους.

Φέτος αναμένεται πιο ομαλή -οικονομικά- χρονιά, ενώ το ρόστερ είναι σαφώς αναβαθμισμένο, ποιοτικό και ποσοτικό.

Το λέω από τώρα για να μην λέτε μετά “δε μας τα έλεγες”. Η ομάδα έχει ένα από τα πιο δύσκολα ξεκινήματα σεζόν των τελευταίων ετών.

Παίζει κόντρα σε Γουλβς και εν δυνάμει Ρίλσκι/Μακάμπι Χάιφα/Κατάγια για μια θέση στην Ευρώπη. Αντιμετωπίζει Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

Άρα, η πίστη στο πλάνο του προπονητή και η οικονομική στήριξη (με κάθε τρόπο) είναι κάποια πράγματα που θα οδηγήσουν τον ΑΡΗ σίγουρα σε ένα καλύτερο μέλλον!

Αυτά από εμένα σε αυτό το επετειακό blog, με την υπόσχεση ότι θα τα λέμε συχνά. Μέχρι τότε, AllAboutARIS TV Basketball Edition κάθε Τρίτη-Πέμπτη (20:00) και… twitter για σχολιασμό… πάσης φύσεως.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X