Νίκη-ανάσα για Ιωνικό, φωνές από Αστέρα Τρίπολης (vid)

από AllAboutARIS

Τεράστια εντός έδρας νίκη πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου (01/04) ο Ιωνικός, επικρατώντας σε ένα κλειστό και γεμάτο ένταση ματς, 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στη Νίκαια, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των playouts της Stoiximan Super League.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε με έναν… τυχερό τρόπο για τους Νικαιώτες, καθώς ο Καρμόνα, άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 10ο λεπτό.

Τρίποντο με το οποίο η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ξεκόλλησε από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, φτάνοντας τους 21 βαθμούς και προσπερνώντας τον Λεβαδειακό που έχει 19 πόντους.

Η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Ιωνικού με πυροτεχνήματα και καπνογόνα, φαίνεται πως έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι μπήκαν πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε μόλις στο 5ο λεπτό, με τον Τασουλή να απομακρύνει σωτήρια πάνω στην γραμμή την γυριστή κεφαλιά του Μάντζη.

Έχοντας κλείσει τους φιλοξενούμενους στο 1/3 του γηπέδου και πιέζοντας με συχνότητα την άμυνα των Αρκάδων, ο Ιωνικός απείλησε εκ νέου στο 8ο λεπτό με το δυνατό σουτ του Μασάς έπειτα από τακουνάκι του Φαντιγκά.

Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι εξαργύρωσαν την ανωτερότητά τους, με έναν μάλλον τυχερό και ανορθόδοξο τρόπο. Συγκεκριμένα, ο κεντρικός αμυντικός των Αρκάδων, Καρμόνα, έκανε το «τσαφ» στην «καρδιά» της μικρής περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από επικίνδυνο γύρισμα του Μύγα από τα αριστερά.
Το γκολ φαίνεται πως «αφύπνισε» τον νωχελικό στα πρώτα λεπτά, Αστέρα, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να ανεβάζει αμέσως τις γραμμές της. Στο 13’, καταγράφηκε η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων με το άστοχο σουτ του Αλάγκμπε , οι οποίοι πάντως δυσκολευόντουσαν να βγουν με αξιώσεις μπροστά στα καρέ του Χουτεσιώτη.

Στο 22’, ο Σεμπά λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, όταν μετά από ωραία ντρίπλα, πάτησε περιοχή, με τον Τασουλή να διώχνει πριν προλάβει ο Βραζιλιάνος να εκτελέσει. Επτά λεπτά μετά, ο Μάντζης έπιασε ένα συρτό σουτ έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Τσιφτσή σε μία δύσκολη επέμβαση στην αριστερή του γωνία. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ιωνικό να διαχειρίζεται σωστά το ματς.
Ιωνικός-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Παρόμοιο το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Νικαιώτες να ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα, επιβάλλοντας το δικό τους τέμπο και φέρνοντας το παιχνίδι στα δικά τους «θέλω». Μετά από ένα νωθρό πρώτο τέταρτο στην επανάληψη, η πρώτη φάση άνηκε στους γηπεδούχους με το πλασέ του Μάντζη από τη μεγάλη περιοχή να βρίσκει στον Καρμόνα στο 55’. Δύο λεπτά αργότερα, ο 31χρονος φορ απείλησε εκ νέου με αδύναμη κεφαλιά, χωρίς να ανησυχήσει τον Τσιφτσή.

Στο 64′, ο Αστέρας Τρίπολης φωνάζει για πέναλτι πάνω στον Μπαράλες από μαρκάρισμα του Μύγα, με τον αμυντικό του Ιωνικού να πέφτει άτσαλα στην πλάτη του επιθετικού των φιλοξενούμενων. Μάλιστα, ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ στη συγκεκριμένη φάση, με το VAR να μην καλεί τον διαιτητή να ελέγξει την φάση.
Οι πολλές αλλαγές τις οποίες πραγματοποίησαν οι δύο ομάδες, αλλά και τα αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα δεν επέτρεψαν στο παιχνίδι να αποκτήσει καλό ρυθμό. Στο 76′, ο Ιωνικός «σπατάλησε» καλή ευκαιρία με τη σέντρα να περνάει από όλους, ενώ δύο λεπτά μετά, ήρθε η απάντηση του Μπαράλες με κεφαλιά.

Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση, «αγγίζοντας» το γκολ της ισοφάρισης με τη συμπλήρωση των 90′, όταν η κεφαλιά του Ιγκλέσιας από πλεονεκτική θέση πέρασε λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων. Στο φινάλε, υπήρξε αρκετή ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και τους πάγκους για κάποια σφυρίγματα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ένας εκ των φροντιστών του Αστέρα.

Πηγή: sport-fm.gr
Φωτορεπορτάζ: EUROKINISSI

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X