Νίκη στο γεμάτο «Κλ. Βικελίδης»!

από Περικλής Τράιος

Στην εκπομπή του All About ARIS TV που κάναμε το βράδυ της Δευτέρας, αμέσως μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο, χαρακτήρισα την νίκη της ομάδας τεράστια.

Δεν θεωρώ υπερβολικό τον χαρακτηρισμό.

Η νίκη ήταν τεράστια, όχι γιατί ο ΑΡΗΣ πέρασε από μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που εκ των πραγμάτων είναι μια καλή ομάδα, η οποία όταν βρει τα πατήματα της και συνέλθει, θα κάνει πολλές «κηδείες» (αγωνιστικές) στους αντιπάλους…

Ούτε ήταν τεράστια γιατί η τελευταία νίκη στο Περιστέρι (για το πρωτάθλημα) ήταν το 2013.

Τη χαρακτηρίζω τεράστια, γιατί ήρθε στη πιο κατάλληλη χρονική στιγμή.

Ήρθε αμέσως μετά τη σπουδαία νίκη που πέτυχε η ομάδα επί του Παναθηναικου.

Το τάιμινγκ έκανε τη νίκη επιτακτική και απαραίτητη, τόσο για βαθμολογικούς, αλλά κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, καθώς μετά τα δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα με Ο.Φ.Η. και Ιωνικό, είχε χαθεί η ηρεμία και η ατμόσφαιρα, ήταν κάτι παραπάνω από ηλεκτρισμένη…

Υπήρξε έντονη αμφισβήτηση και ασκήθηκε σκληρή κριτική, τόσο για τον προπονητή, όσο και για τους ποδοσφαιριστές και μπορεί ο καθένας να φαντασθεί τι θα είχε επακολουθήσει, αν δεν έρχονταν αυτές οι δυο σπουδαίες νίκες.

Ασκήθηκε έντονη κριτική.

Λογικό.

Για τον ΑΡΗ μιλάμε.

Μεγάλο και δύσκολο καράβι…

Πολύ δύσκολο…

Μιλάμε για μία μεγάλη ομάδα, που έχει ιστορία, που έχει παράδοση, που έχει δυναμική, που έχει πολύ λαό και εκ των πραγμάτων, υπάρχει πίεση για τη νίκη, για το αποτέλεσμα, για την επιτυχία.

Όταν η ομάδα δεν κερδίζει στη πρεμιέρα μέσα στην έδρα της και «στο καπάκι», την επόμενη αγωνιστική πάει και χάνει στη Νίκαια, πραγματοποιώντας αυτή την κακή εμφάνιση, είναι λογικό και αναμενόμενο, να υπάρχει δυσαρέσκεια, να υπάρχει αντίδραση, να υπάρχει τεταμένο κλίμα.

Στον ΑΡΗ, όπως και σε όλες τις μεγάλες ομάδες, σε τέτοιες περιπτώσεις, έχει λαικά δικαστήρια, έχει «υποδοχές» στα αεροδρόμια, έχει «επισκέψεις» στις προπονήσεις.

Έχει κριτική.

Αυτός είναι ο ΑΡΗΣ.

Δεν καταπίνεται έτσι εύκολα, μια ήττα μέσα στο νεοφώτιστο Ιωνικό με μια απαράδεκτη εμφάνιση…

Ωστόσο, θα ανοίξω μια «παρένθεση» γιατί οφείλω να το ξαναπώ και πάνω από όλα να διαχωρίσω για ακόμη μια φορά τη θέση μου.

Είναι αυτονόητο και δεδομένο, ότι δεν αναφέρομαι στο μικρό ποσοστό, που έβγαλε ακραίες και υστερικές αντιδράσεις, απαξιώνοντας και ισοπεδώνοντας τους πάντες και τα πάντα.

Τα έχουμε γράψει και τα έχουμε πει επανειλημμένα για αυτούς τους τραγικούς τύπους που δεν μπορούν να ισορροπήσουν τα συναισθήματα τους και βγάζουν ακραίες συμπεριφορές.

Τα είπαμε και τα γράψαμε και μετά τη Νίκαια, για όλους αυτούς που έχουν εμμονές, που είναι εμπαθείς και περιμένουν πότε η ομάδα θα κάνει ένα στραβό αποτέλεσμα για να εμφανιστούν…

Δεν ασχολούμαι με αυτή την συνομοταξία…

Πιστεύω οτι θα πρέπει να αναθεωρήσουν τα συναισθήματα τους για τον ΑΡΗ γιατί τελικά αυτό που τους ενδιαφέρει, δεν είναι ο ΑΡΗΣ, αλλά το πώς θα ικανοποιήσουν το «εγώ» τους και τίποτα άλλο.

Κλείνω τη παρένθεση και συνεχίζω με την ομάδα.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη λοιπόν, που ήρθε στο ιδανικότερο χρονικό σημείο, πάνω που τα εχθρικά μικρόφωνα και πληκτρολόγια, περίμεναν στη γωνία για να γίνει η «γκέλα» της ομάδας μας και να βγάλουν τη χολή τους…

Δεν τους κάναμε τη χάρη.

Κατάπιαν τις γλώσσες τους, γιατί η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, έδειξε προσωπικότητα, έδειξε ότι έχει την ποιότητα, έχει την αξία, έχει την δυνατότητα να μπορεί να αντιδρά μετά από δύο συνεχόμενα κακά αποτελέσματα.

Κι όλα αυτά, χωρίς να παίξει τη μεγάλη μπάλα.

Ο ΑΡΗΣ πήρε αυτό που ήθελε μέσα σε μια δύσκολη έδρα, χωρίς να αποδώσει σπουδαίο και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.

Άλλωστε το ζητούμενο δεν ήταν αυτό.

Το ζητούμενο και αναγκαίο, ήταν μόνο η νίκη.

Η ομάδα μας, είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη, αλλά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Διατηρήσαμε τον περσινό κορμό, αλλά να μην ξεχνάμε, ότι το καλοκαίρι, ήρθαν αρκετοί νέοι και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές.

Δεν είναι τόσο απλό και εύκολο, από τη μία μέρα στην άλλη, να βρεθεί η χημεία μιας ομάδας.

Τα μαγικά ραβδάκια, υπάρχουν μόνο στις νεράιδες των παραμυθιών…

Θέλει χρόνο, θέλει υπομονή, θέλει επιμονή, αλλά το κυριότερο, θέλει πολλή δουλειά.

Μέσα από την καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις και τα οικογενειακά διπλά, αλλά πάνω από όλα μέσα από τα παιχνίδια, ο ΑΡΗΣ θα δένεται, θα ρολάρει, θα βελτιώνεται, θα δυναμώνει και θα γίνεται συνεχώς καλύτερος.

Είναι θέμα χρόνου να τα δούμε όλα αυτά στη πράξη.

Μέχρι να γίνει όμως αυτό, δεν σημαίνει ότι υπάρχουν τα περιθώρια για να δικαιολογούνται γκέλες και τραγικές εμφανίσεις όπως αυτή στη Νίκαια.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ.

Μπροστά μας υπάρχει ο Απόλλωνας και η ομάδα καλείται να πράξει το ίδιο και αύριο το βράδυ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Να πάρει τη νίκη και να προσθέσει συν τρεις βαθμούς στη συγκομιδή της.

Με το διπλό της περασμένης Δευτέρας κάλυψε την άδικη τιμωρία των -6 βαθμών που στοχευμένα επέβαλε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέσω των διαβόητων επιτροπών της, που λαμβάνουν επιλεκτικά τις αποφάσεις, ευνοώντας τους υμετέρους και τους προσκυνημένους και χτυπώντας, όλους τους άλλους.

Αυτές οι επιτροπές που κλείνουν τα μάτια σε ΣΚΑΝΔΑΛΑ, που δεν τιμωρούν ποδοσφαιρικά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, που λαμβάνουν αποφάσεις κατά το δοκούν και λειτουργούν επιλεκτικά κι ανάλογα με τα προστάγματα, βυθίζοντας το ελληνικό ποδόσφαιρο στο βούρκο της ανυποληψίας.

Η Ε.Π.Ο. και οι επιτροπές της, θυμίζουν τους επιστάτες σε ένα τσιφλίκι…

Επιστάτες που άγονται και φέρονται από τις επιθυμίες και τα θέλω του κάθε «μεγαλοτσιφλικά» που θεωρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο «χωράφι» του…

Η βαθμολογία του ποδοσφαιρικού παρακράτους, θέλει τον ΑΡΗ να έχει έναν βαθμό και να είναι στην 11η θέση…

Η πραγματική και αυθεντική βαθμολογία όμως, αυτή που παίζεται μέσα στο γήπεδο από τους ποδοσφαιριστές μας, θέλει τον ΑΡΗ να έχει κατακτήσει επτά βαθμούς και είναι ισόβαθμος με την Α.Ε.Κ. στη 5η θέση.

Οι ποδοσφαιριστές μας, έχουν επτά βαθμούς και θέλουν να συνεχίσουν νικηφόρα αύριο, για να τους κάνουν δέκα.

Με σοβαρότητα, με προσοχή, με αποφασιστικότητα, θέλουν να πάρουν τη νίκη επί του Απόλλωνα και να δώσουν χαρά στον κόσμο τους, ο οποίος θα γεμίσει το «Κλ. Βικελίδης» και θα στήσει τη δική του γιορτή στις κερκίδες.

Από αυτούς εξαρτάται και από κανέναν άλλον.

Αύριο το Χαριλάου θα γεμίσει από έναν κόσμο διψασμένο, που θα δημιουργήσει τη δική του μοναδική ατμόσφαιρα, έτσι όπως μόνο αυτός ξέρει, για να ενισχύσει και να συμπαρασταθεί στην ομάδα.

Αναμένεται πολύς κόσμος, τόσο από Θεσσαλονίκη, όσο και από την περιφέρεια.

Αυτό που θέλει και ζητάει αυτός ο λαός είναι μόνο ένα…

Να δει τους ποδοσφαιριστές που θα φορέσουν την στολή του ΑΡΗ, να μπουν μέσα στο γήπεδο, να τα δώσουν όλα, να πάρουν τη νίκη και στο τέλος να χαρούν όλοι μαζί.

Τη νίκη που θα τριτώσει το καλό, θα φέρει τον ΑΡΗ στους δέκα βαθμούς και θα τον πλησιάσει ακόμη περισσότερο προς την κορυφή.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X