Ναζλίδης: “Θέλουμε τον κόσμο πάλι μαζί μας”

από Γιώργος Γκάτος

Ο γενικός αρχηγός του ΑΡΗ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του AllAboutARIS TV, όπου μίλησε για την κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας, ενώ παράλληλα έκανε έναν απολογισμό για τη σεζόν που πέρασε.

Για την “τρέλα” του κόσμου να αποκτήσει εισιτήριο διαρκείας από την πρώτη μέρα:

“Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό ότι τέθηκαν στη διάθεση του κόσμου και το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι ο κόσμος επιστρέφει ξανά δίπλα στην ομάδα και είναι σε θέση να τη βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις. Εμείς τους θέλουμε πάλι μαζί μας. Είναι το δυνατό μας όπλο. Ο κόσμος βοηθάει την ομάδα, είτε σε καλές περιπτώσεις, είτε ως άσχημες.”

Για το συναίσθημα του να βρίσκεσαι σε “γεμάτο” Βικελίδης:

“Σίγουρα όταν έχεις μια τέτοια έδρα, όπου ξέρεις ότι ο κόσμος δίνει το κάτι παραπάνω, θέλεις να το νιώσεις σαν ποδοσφαιριστής ή προπονητής. Ειδικά σε χρονιές όπως η περσινή, που κύλησε πολύ καλά στη κανονική διάρκεια και τους είχαμε ανάγκη στα παιχνίδια που “στράβωσαν”. Φέτος θα κάνουμε μαζί ένα βήμα παραπάνω.”

Για το αν ήταν άδικο που ο κόσμος δεν είδε την πολύ καλή σεζόν του ΑΡΗ από κοντά:

“Είναι. Από πολλές απόψες. Είτε για τον πρόεδρο, που θα ένιωθε την χαρά των κόπων του αλλά και οικονομικά. Για τον κόσμο, που θα έβλεπε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί. Όπως και για τους παίκτες, με την χαρά που θα είχαν. Ευελπιστούμε σε ανάλογη πορεία.”

Για το αν η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της στα πλέι οφ:

“Άδικα και δίκαια στο ποδόσφαιρο, συνήθως δεν υπάρχει. Στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος έδειξε ότι ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα. Στα πλέι οφ είχε μια άσχημη εικόνα. Εμείς πρέπει να βελτιώσουμε τα κομμάτια που φταίξανε ώστε να αυξήσουμε τη διάρκεια. Έγιναν λάθη που πρέπει να διορθωθούν.”

Για το αν η χρονιά κυλούσε διαφορετικά, αν ο ΑΡΗΣ έπαιρνε το “κάτι” παραπάνω από τη θέση του φορ:

“Υπήρχαν παιχνίδια που θα μπορούσαν να κριθούν από το αν είχαμε ακόμα έναν παίκτη μπροστά. Αν είχαμε 2-3 παιχνίδια, η ομάδα θα μπορούσε να τερματίσει στη δεύτερη θέση. Δεν θέλω να αδικώ κανέναν. Με τις νέες προσθήκες, που ελπίζουμε όλοι ότι θα γίνουν, θα είμαστε καλύτεροι του χρόνου.”

Για τον “πόλεμο” που δέχθηκε η ομάδα φέτος:

“Όπως νιώθετε εσείς και όλος ο κόσμος του ΑΡΗ, έτσι νιώθω και εγώ γιατί είμαι οπαδός της ομάδας από μικρό παιδί. Όταν μπαίνεις ανάμεσα και τους χαλάς τα σχέδια, αυτό συμβαίνει! Στη Λαμία δεν υπήρξε καν συζήτηση για αναβολή και σε άλλα γήπεδα έπαιρναν αναβολή τρεις μέρες πριν.”

Για το αν μίλησε ποτέ με τον Κουλμπάκοφ (σ.σ. Λευκορώσος διαιτητής):

“Ήταν εξαιρετικός… για τους άλλους. Ήταν πολύ απόμακρος. Δεν έμπαινε καν σε διαδικασία για να το συζητήσει. Ό,τι έδινε θεωρούσε ότι ήταν σίγουρο. Όταν σου λέει ότι ελέγχθηκε και είναι σίγουρο, εκείνη την ώρα δεν μπορείς να πεις κάτι αν δεν έχεις εικόνα. Μετά από λίγο που βλέπαμε, αντίδρούσαμε. Με το παραμικρό τρώγαμε κάρτες και προστίματα. Ακυρώθηκε γκολ που εμείς το βλέπαμε κανονικό και η γραμμή ήταν λοξή (σ.σ. κόντρα στον Παναιτωλικό).

Για το γκολ που δέχθηκε ο ΑΡΗΣ από τον Μπουχαλάκη:

“Ένιωσα ότι μου κόπηκαν τα πόδια. Έβλεπες έναν στόχο ετών. Έβλεπες την ομάδα πολύ δυνατή, να μην κινδυνεύει καθόλου από την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Πιστεύεις ότι έρχεται η ώρα και ξαφνικά παγώνουν όλα.”

Για το αν επηρέασαν την ομάδα τα όσα ειπώθηκαν από πρώην παράγοντες:

“Προσωπικά εγώ και οι περισσότεροι από το τιμ, δεν ασχολούμαστε με το τι λέει ο καθένας που δεν θέλει το καλό του ΑΡΗ. Η κριτική είναι δεκτή αλλά όταν ακούω τον καθένα που έχει να εμφανιστεί 15 χρόνια, να λέει για τον Κουέστα… Δεν πρέπει να ασχοληθείς, χάνεται η ουσία. Τι να συζητάμε; Για παλιούς προέδρους και παράγοντες που ακόμα πληρώνουμε; Δεν υπάρχει λόγος.”

Για το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα γύρω από τους ποδοσφαιριστές:

“Είναι πολύ σημαντικό γιατί υπάρχει ειλικρίνια. Σίγουρα βγαίνουν προβλήματα, όμως με συζητήσεις όλα λύνονται. Προχωράμε με τον κοινό σκοπό που έχουμε, να πηγαίνει η ομάδα καλά. Αν δεν πηγαίνει, βγαίνουν έξτρα προβλήματα και επηρεάζεται η καθημερινότητα. Εμείς θέλουμε να υπάρχει ομαλότητα, να είναι όλα στην εντέλεια και να αφήνουμε τους παίκτες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Με αυτό δουλεύουμε.”

Για τον κίνδυνο να υπάρξει μεταγραφικό μπαν και το αν μπορεί και έτσι να τα καταφέρει ο ΑΡΗΣ:

“Εμείς σκεφτόμαστε το θετικό σενάριο και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Το αρνητικό δεν έχει βγει από το μυαλό μας και δεν μπορεί να βγει, με αυτά που βλέπουμε και με αποφάσεις που δεν τις περιμένει κανείς. Θα μας δυσκολέψει πολύ αν συμβεί κάτι τέτοιο. Η ομάδα είναι συγκεκριμένη, δεν θα μπορούμε να κάνουμε κινήσεις βελτίωσης. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μπορέσουμε να βελτιώσουμε στο έμψυχο δυναμικό και να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους, γιατί θα μας έχουν διαβάσει οι αντίπαλοι.”

Για το αν έχουν ενημέρωση για το ποσοστό κόσμου που θα επιτραπεί στο γήπεδο:

“Αυτό που ξέρουμε, είναι πάνω από 60%. Τώρα αν είναι 60%, 70% ή 80%, δεν το ξέρουμε. Ανοίγει όλη η Ευρώπη. Μακάρι να φτάσει και 100%.”

Για το νεοσύστατο Conference League:

“Ο ΑΡΗΣ έχει ανάγκη από μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Στο παρελθόν το έχει καταφέρει. Έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε. Και οικονομικά, το να μπει στους ομίλους είναι σημαντικό αλλά και για το πρεστίζ της ομάδας.”

Για το τι επιθετικό θα επέλεγε στον ΑΡΗ, αφού και ο ίδιος αγωνίστηκε στην ίδια θέση:

“Το στυλ της ομάδας είναι συγκεκριμένο. Θέλουμε έναν επιθετικό που θα ταιριάξει στην ομάδα και θα βοηθήσει το πλάνο της. Όχι έναν παίκτη για να γίνει η ομάδα πάνω σε αυτόν. Καλώς ή κακώς, εμένα μου αρέσει συγκεκριμένο στυλ, όμως το ποδόσφαιρο αλλάζεις συνεχώς. Για παράδειγμα, ο Κόκε που άρεσε σε όλους, είτε ο Κάμπορα, αυτή την περίοδο μπορεί να μην ταίριαζαν στην ομάδα.”

Προτεινόμενα Άρθρα