Να ανακατευτεί η τράπουλα, αλλά χρειάζονται και άσσοι!

από Γιάννης Παντελίδης

Η εικόνα του ΑΡΗ στον αγώνα της Ριζούπολης δεν σηκώνει πολλά-πολλά. Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς στο ότι πήρε αυτό που άξιζε. Κι αυτό είναι θέμα.

Ορθώς να μπεις σε μια διαδικασία να δικαιολογήσεις καταστάσεις. Δηλαδή σε αυτό που λέει ο Μάντζιος μετά το ματς έχει ένα δίκιο. Να βρουν αγωνιστικό ρυθμό, μέσα από τα συνεχόμενα ματς κάποιοι που προέρχονται από τραυματισμούς και κορωνοϊό. Η ερώτηση είναι όμως η εξής: φτάνει αυτό από μόνο του;

Ο ΑΡΗΣ χθες ήταν κουραστικός. Χαμηλών τόνων, χωρίς εντάσεις στο παιχνίδι του, έλλειψη φαντασίας και αγωνιστικής προσωπικότητας. Γενικά πολλά «δεν» σ’ ένα κομβικό χρονικό σημείο, με το πρωτάθλημα να έχει μπει στην τελική ευθεία του και τον ΑΡΗ να… σκέφτεται πια περισσότερο εκείνους τους «κλεμμένους» έξι βαθμούς. Επιπλέον, είναι και το Κύπελλο στη μέση, που επιτάσσει την άμεση αλλαγή εικόνας στην ομάδα. Μπορεί να γίνει αυτό; Είναι εύκολο;

Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται καταμερισμός ευθυνών και από το κάδρο δεν πρέπει να βγει κανείς. Και κυρίως, να αναλάβουν αυτοί που πρέπει τις ευθύνες τους για να υπάρξει αποτέλεσμα. Είναι αυτό που λέμε εξέλιξη. Η κίνηση του Μάντζιου να βάλει στα χαφ τον Σάσα με τον Ματίγια προσέβλεπε στο να έχει περισσότερη δημιουργία, απέτυχε. Σε κακή βραδιά και οι δύο (περισσότερο ο Βραζιλιάνος), αργός ο ΑΡΗΣ, έκανε τους Κάστρο και Παπαγεωργίου, δύο «τίμια» εξάρια, να μοιάζουν με βουνά. Παρεμπιπτόντως, ο Εντιαγέ έμεινε εκτός γιατί όλη την εβδομάδα έκανε 1,5 προπόνηση.

Επιθετικά, έλειψε η φαντασία. Παίκτες που θεωρητικά έχουν την προσωπικότητα, κάπου την εξαφάνισαν. Αυτό το «κρύο-ζέστη» με τον Ματέο έχει κουράσει. Ο Γκάμα θέλει, αλλά δεν έχει την ίδια διάρκεια προηγούμενων σεζόν, ενώ ο Μπερτόγλιο… Ξεχωριστή περίπτωση. Κομβικός πέρσι, αλλά πού είναι φέτος; Και δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να αρχίσω να σκέφτομαι τα περί συμβολαίου. Θέλω να πιστεύω ότι εκείνη η ιστορία δεν έχει καμία σχέση με όσα γίνονται μέσα στο γήπεδο.

Και φτάνουμε στο δια ταύτα: τι πρέπει να γίνει; Ξεκάθαρα, ο Μάντζιος πρέπει να ανακατέψει την τράπουλα. Δε φτάνει όμως μόνο αυτό, αν λείπουν οι άσσοι. Και κάθε τράπουλα έχει τέσσερις. Ο ΑΡΗΣ πόσους έχει αυτή τη στιγμή; Απαραίτητη η μεταγραφική ενίσχυση, αλλά κι αυτό τείνει να κουράσει. Λες και δεν το βλέπουν στην ομάδα. Λες και δεν το θέλουν. Εμείς εύκολο το έχουμε στα λόγια. Για ρωτήστε όμως αυτούς που πληρώνουν.

Επικοινωνία:

Email: [email protected]

Facebook: www.facebook.com/yiannis.pantelidis.5

Instagram: www.instagram.com/yiannis_pantelidis/

Twitter: twitter.com/Pantelidis

linkedin: www.linkedin.com/in/yiannis-pantelidis-43794a83/

Προτεινόμενα Άρθρα