Νταβίντ Λουίζ: “Η Παρί έχει χρήματα, όμως αυτό δεν σημαίνει αυτόματα πως θα κερδίσει το Champions League”

από AllAboutARIS

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο “Μοντζουίκ” και είχε γνωρίσει την ήττα με 3-2 στο πρώτο ματς στο “Παρκ ντε Πρενς”, η Παρί δεν τα παράτησε και έφτασε σε μία μεγαλειώδη ανατροπή κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με το 4-1 να την στέλνει στα ημιτελικά του Champions League όπου θα βρει την Ντόρτμουντ μπροστά της.

Πλέον, τη χωρίζουν μόλις δύο ματς από το να βρεθεί στον τελικό του “Γουέμπλεϊ”, τέσσερα χρόνια μετά από τον χαμένο τελικό του 2020 κόντρα στην Μπάγερν, με τον Νταβίντ Λουίζ να ερωτάται για τις πιθανότητες της πρώην ομάδας του να πάρει το βαρύτιμο τρόπαιο και να κρατάει… μικρό καλάθι:

“Ο κόσμος της ομάδας βάζει τεράστια πίεση στην Παρί, επειδή αν έχεις πάρα πολλά χρήματα οφείλεις αυτόματα να κερδίζεις, όμως στο ποδόσφαιρο τα πράγματα δεν πάνε έτσι.

Στο ποδόσφαιρο κατεβαίνουν δύο ομάδες στο χορτάρι όπου παίζουν 11 κόντρα σε 11. Τα τελευταία χρόνια έχει παίξει έναν τελικό, έναν ημιτελικό, όμως δεν ήρθε η νίκη.

Δεν αρκεί να πάρεις τη δεύτερη θέση”, τόνισε ο Βραζιλιάνος στόπερ της Φλαμένγκο, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στη δική του μέγιστη στιγμή στη διοργάνωση, με την κατάκτηση του Champions League τη σεζόν 2011-12 με την Τσέλσι.

“Είναι η πραγματοποιήση ενός ονείρου, κάθε παίκτης που παίζει στην Ευρώπη ονειρεύεται να κατακτήσει το Champions League. Όταν έφτασα στην Ευρώπη ήμουν νέος αλλά έπαιζα με μεγάλους παίκτες, με μία γενιά της Τσέλσι που ήταν γεμάτη από μεγάλα ονόματα.

Μας έλειπε μόνο το τρόπαιο και για μένα ήταν κάτι το ξεχωριστό η κατάκτησή του, κυρίως ο τελικός”.

 

Προτεινόμενα Άρθρα