Φάκελος “10άρια”: Λείπουν και… παραφαίνεται

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ο όρος ή ακόμα και θέση του “10αριού” δεν είναι το ίδιο διαφημισμένα σε σχέση με τα προηγούμενα.

Στο ρόστερ του φετινού ΑΡΗ υπάρχουν δύο κομβικοί παίκτες για αυτή τη θέση, η ατυχία όμως -μέσα σε όλα φέτος- της ομάδας τα έφερε έτσι ώστε κανένας από τους δύο να μην είναι διαθέσιμος σε ένα κρίσιμο κομμάτι της σεζόν όπως το τωρινό.

Πάνω που σήκωνε κεφάλι ο Μάνου…

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα των “κιτρινόμαυρων” για πρώτη φορά με τον Μάνου Γκαρθία, ο οποίος ήταν και το πιο μεγάλο θύμα της κακοδιαχείρισης στις προπονήσεις του Ιανουαρίου εν μέσω διαδοχικών αγώνων ανά τρεις μέρες.

Η μερική ρήξη πρόσθιου χιαστού που υπέστη ο Ιβηρας άσσος δεν τον άφησε απλά εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα το διάστημα που θα απουσιάσει από το πρώτο κομμάτι της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ένας τραυματισμός που ήρθε σε ένα σημείο όπου ο Γκαρθία άρχισε να κάνει τη διαφορά όχι μόνο δημιουργικά αλλά δίνοντας και γκολ στην ομάδα, με αποκορύφωμα το χατ-τρικ κόντρα στον Βόλο.

Δύο μήνες… και κάτι μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, ο Ισπανός παραμένει

-3ος σκόρερ  (4)

– 2ος σε ασίστι (3)

– 2ος σε δημιουργία φάσεων (27)

– 2ος σε πάσες (134)

Ηρθε ο Ρουπ και… την έπαθε και αυτός

Ο Γερμανός ήταν στο “ραντάρ” του ΑΡΗ από το περασμένο καλοκαίρι πριν επιλεχθεί εν τέλει ο Μάνου, με την έλευσή του στη “Θεσσαλονίκη’ να καθυστερεί απλά για μισό χρόνο.

Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός χρειάστηκε λίγο χρόνο για να ξεπεράσει το… τζετ λαγκ της πολύμηνης αποχής του από την αγωνιστική δράση, μέχρι που βρήκε για τα καλά τον ρόλο του και σχημάτισε ένα αποτελεσματικό δίδυμο εσωτερικό μέσων μαζί με τον Βλάντιμιρ Νταρίντα πίσω από τον φορ.

Ο Ρουπ γρήγορα περιόριζε το κενό της απουσίας του Γκαρθία, μέχρι που όμως η ατυχία χτύπησε ξανά την πόρτα του ΑΡΗ. Στο τέταρτο παιχνίδι του Γερμανού, με τον Ατρόμητο, ήρθε μία θλάση και εν συνεχεία ένα οίδημα που τον έχουν αφήσει έξω για σχεδόν δύο μήνες, δυσκολεύοντας αρκετά το έργο του Τερζή όσον αφορά τον άξονα και ειδικά τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό.

Οι αριθμοί του Μάνου και η εικόνα του Ρουπ είναι πράγματα που κοστίζουν αγωνιστικά με την απουσία τους, επηρεάζοντας και αυτά -μεταξύ πολλών άλλων- την εικόνα του ΑΡΗ ενίοτε και φυσικά τη διαχείριση του προπονητή. Για αυτό και κρίνεται παραπάνω από σημαντική η επιστροφή του Ρουπ έστω και για τα τελευταία παιχνίδια, ώστε να δώσει πάλι αυτό το κάτι παραπάνω που έδειξε στα ματς όπου αγωνίιστηκε.

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα