Ξέσπασμα Καντονά: «Δεν θα δω το Μουντιάλ του Κατάρ, έχουν σκοτωθεί τόσοι εργάτες και θα πάμε να γιορτάσουμε;»

από AllAboutARIS

Ο «Βασιλιάς», έτσι κι αλλιώς, δεν χώρεσε ποτέ σε… κουτάκια, υπήρξε ανέκαθεν μια μορφή αιρεττική που σήκωνε την φωνή του για να μιλήσει για την κοινωνία και την ζωή μακριά από το ποδόσφαιρο. Και το κάνει και τώρα.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Daily Mail», ο Καντονά λέει ότι θα έπρεπε διοργανώσεις όπως είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο να γίνονται αφορμή για ενημέρωση, αφύπνιση και κινητοποίηση. Στην περίπτωση του Κατάρ, που θα φιλοξενήσει την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση τον προσεχή Νοέμβριο, τίποτα από αυτό δεν συμβαίνει.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν με νοιάζει καθόλου το Μουντιάλ αυτό. Δεν είναι πραγματικό Μουντιάλ για εμένα. Το Κατάρ δεν είναι μια ποδοσφαιρική χώρα. Δεν είμαι εναντίον της ιδέας να φιλοξενηθεί αυτή η διοργάνωση σε μια χώρα που μπορεί να προωθηθεί και να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο, όπως συνέβη σε προηγούμενες δεκαετίες με τις ΗΠΑ και με τη Νότια Αφρική.

Στο Κατάρ δεν υπάρχει τίποτα, μόνο το χρήμα. Όλα γίνονται για τα λεφτά. Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν και συμπεριφέρονται στους ανθρώπους που συμμετείχαν στην κατασκευή των γηπέδων είναι φρικτός. Τόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν. Και εμείς θα πάμε να γιορτάσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο» είπε ο Καντονά και συμπλήρωσε:

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X