Ξεκάθαρες τοποθετήσεις Αρβανίτη για ΑΣ, ΚΑΕ, γήπεδο και… όχι μόνο, στον LIBERO 107.4! (audio)

από AllAboutARIS

Ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΡΗΣ και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή “Control” του Libero 107,4.

Αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα, τόσο εντός του ΑΡΗ όσο και εκτός.

Αναλυτικά:

Για το αν η “Διπλή Ανάπλαση” του Παναθηναϊκού, είναι κοντά σε αυτό που θέλει να κάνει ο ΑΡΗΣ:

“Είναι ένα θέμα που παρακολουθήσαμε και το προσέχουμε γιατί η ιδέα για την διπλή παρέμβαση-ανάπλαση, ήρθε από την ιδέα του Παναθηναϊκού. Οι άνθρωποι του ΠΑΟ παιδεύονται από το 2006, εμείς τώρα ξεκινήσαμε. Έκαναν πλέον κάποια πράγματα για να προχωρήσει η υπόθεση τους. Εμείς ασχολούμαστε εδώ και ένα χρόνο, θα δούμε πως θα πάει”

Για τα τακτοποιημένα μέλη του Ερασιτέχνη:

“Εμείς έχουμε ξεπεράσει τις 6 χιλιάδες και είναι αυτά τα οποία θα πάρουν την τελική απόφαση, εφόσον βέβαια γίνουν νωρίτερα όλες οι κινήσεις. Εχουμε πάρα πολύ δουλειά. Φτάσαμε τις 6 χιλιάδες τα τελευταία δύο χρόνια, κάνοντας εξωστρεφή τον σύλλογο. Η ουσία στην δουλειά ενός προέδρου είναι και οι επιλογές που πρέπει να κάνει. Ο Χρήστος Βλάχος ήταν η πιο σωστή επιλογή για αυτή τη δουλειά. Μακάρι να συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό. Οι Αρειανοί δείχνουν εμπιστοσύνη στην διοίκηση μας. Και άλλοι πρόεδροι προσπάθησαν να το κάνουν, δεν το πέτυχαν όμως. Κατακτήσαμε την εμπιστοσύνη του κόσμου με δουλειά και αγώνες.

Για τα πεπραγμένα της διοίκησης:

“Τα πράματα πηγαίνουν καλά. Περάσαμε δύο χρόνια πανδημίας που η οικονομία της χώρας δεν πήγε καθόλου καλά. Έγιναν πολλά σε αυτά τα δύο χρόνια, με σημαντικότερη την απόφαση που πετύχαμε, να διαγραφούν οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα. Είχαμε μια θηλιά στον λαιμό, με ένα χρέος που δεν ήταν ουσιαστικό, για περίπου μια 15ετια. Ο Ερασιτέχνης ΑΡΗΣ είχε ένα μεγάλο χρέος αρκετών εκατομμυρίων προς το Δημόσιο. Ούτε η ίδια η εφορία δεν ήξερε το νούμερο. Όλα ήταν πρόστιμα και προσαυξήσεις. Αυτό θα τελειώσει το επόμενο δίμηνο. Η απόφαση βρίσκεται στην εφορία και το επόμενο διάστημα θα εκτελούν την απόφαση. Όπου και αν πάει, θα χάσει το δημόσιο. Ελπίζω να μην μας ταλαιπωρήσουν. Μόλις γίνει αυτό, θα κάνουμε και συνέντευξη τύπου, προκειμένου να αναφερθούν ποσά.”

Για την πληρωμή χρεών στο τμήμα μπάσκετ:

“Το 1.250.000 είναι οι πληρωμές της φετινής χρονιάς. 700 χιλιάδες σε παλιά χρέη και 500 χιλιάδες σε άλλα προβλήματα. Μιλάμε από το καλοκαίρι, ως τον Μάρτιο. Τα χρήματα βρέθηκαν από Αρειανούς, μέλη της διοίκησης, όπως ο κύριος Ρουσιαμάνης, αλλά και φίλους δικούς μου, που βοηθούν πάντα όταν έρχεται η ώρα. Το έχω πει επί Γουλιέλμου, ότι υπήρχαν άνθρωποι που θα βοηθήσουν την ομάδα .Τα μπαν ήταν 8. Είχαμε λύσει και άλλα 8, το 2013. Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο ένα, το οποίο αφήσαμε εσκεμμένα προκειμένου να πληρωθεί η ομάδα. Από τα 8, εξοφλήσαμε τα 4 και στα άλλα 3 υπάρχουν διακανονισμοί.”

Για την πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν:

“Το αγωνιστικό είναι το νούμερο 1. Ό,τι και αν κάνεις εκτός παρκέ, αν δεν πηγαίνει καλά η ομάδα, είναι σαν να μην έχεις κάνει τίποτα. Δόξα τω Θεό, η ομάδα πάει πολύ καλά. Δείχνει ένα πολύ ωραίο πρόσωπο. Θα μπορούσαμε και πέρσι να τα λύσουμε, αλλά δεν είχαμε την δυνατότητα. Αναγκαστικά πήγαμε στην λύση των μπαν.

Φέτος, τα λύσαμε, με τους παίκτες να βάζουν νερό στο κρασί τους, αλλά και με την FIBA να καταλαβαίνει ότι πρέπει να παίξει η ομάδα. Είναι το χαμηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας. Αυτή ήταν η πολιτική μας. Χαμηλό μπάτζετ και παράλληλη μείωση των χρεών. Οι παίκτες, οι μάνατζερ και οι “τρίτοι” είναι αυτοί που μας πιέζουν περισσότερο.

Έχεις μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, αλλά και μεγάλο ρίσκο. Αν δεν πηγαίναμε καλά, θα κινδυνεύαμε. Ξέραμε ότι μπορεί να ρισκάρουμε αλλά βάζουμε πάνω απ’ όλα την ομάδα.”

Για τον αν υπάρχουν συζητήσεις ανανέωσης με τον Γιάννη Καστρίτη:

“Μιλάμε καθημερινά, αλλά σε αυτή τη φάση δεν έχουμε κάνει κουβέντα για του χρόνου. Μόλις τελειώσει η χρονιά, θα κάνουμε μια κουβέντα για να συνεχίσουμε μαζί. Είμαστε ευχαριστημένοι και αν και αυτός είναι από εμάς, πιστεύω πως θα συνεχίσουμε. Έχουμε καλή χημεία και επικοινωνία. Είναι ένας νεαρός προπονητής που δουλεύει πάρα πολύ. Και για τον ίδιο αλλά και για τον ΑΡΗ, θα είναι μια καλή επιλογή να συνεχίσει μαζί μας για ακόμα έναν χρόνο.

Για την περίπτωση του Τζέιμς Κέλι:

“Ακούω και διαβάζω πολλά. Ο μόνος τρόπος ώστε να επιστρέψει, είναι να τον αφήσουμε ελεύθερο να πάει στο σπίτι του στην Αμερική. Είτε για να δει την άρρωστη μητέρα του, είτε για να γεννήσει εκεί η γυναίκα του. Περιμένουμε να δούμε. Γέννησε η σύζυγος του και αναμένουμε, αν αποφασίσουν να πάρουν την οικογένεια τους και να επιστρέψουν. Μιλάμε καθημερινά, έχει επαφή με την ομάδα. Είναι πάρα πολύ μεγάλη απώλεια. Είναι παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκας. Έχει εξάρτηση από την οικογένεια του.”

Για τον “καθαρό” φάκελο του ΑΡΗ στον ΕΣΑΚΕ:

“Περάσαμε την επιτροπή αυτή. Είναι η δεύτερη φορά, όπως όλες οι ομάδες βάση νόμου. Τα πήγαμε πολύ καλά. Οι διακανονισμοί τηρούνται και ευχαριστούμε τους πιστωτές μας για την υπομονή. Συνεχίζουμε με το ίδιο μοτίβο, με τον νέο έλεγχο να είναι στα τέλη Μαϊου. Εχουν μείνει μικροποσά, πέρα από την υπόθεση Ντραγκίτσεβιτς που έχει μείνει λίγο πίσω. Μέχρι τέλη Μαϊου, πιστεύω πως θα έχουμε τελειώσει”.

Για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου:

“Είναι πάρα πολύ σημαντική. Είχαμε ως στόχο να την κάνουμε στο τέλος της σεζόν, όπου η μείωση των χρεών θα είναι πολύ μεγάλη. Βγήκαμε εκτός μπάτζετ λόγω της κακής διαχείρισης από πλευράς ΕΣΑΚΕ, για την φορολογία του στοιχήματος. Είχαμε άνοιγμα πολύ μεγάλο. Πόσα λεφτά να βάλουν οι άνθρωποι; Γι’αυτό κάναμε τώρα την ΑΜΚ. Πάει καλούτσικα και μπορεί ακόμα καλύτερα. Πάνω από 300 άνθρωποι έχουν πάρει μέρος. Στοχεύαμε όχι σε απλό κόσμο, αλλά σε επιχειρηματίες Αρειανούς. Ακόμα δεν έχουν πάρει μέρος. Ίσως πρέπει να ασχοληθώ εγώ περισσότερο μαζί τους, τηλεφωνώντας σε έναν-έναν αυτοπροσώπως. Έχουμε σημαντικές υποχρεώσεις μπροστά, τόσο σε πιστωτές όσο και στην ομάδα που παίζει.”

Για τη φράση “Λευτεριά στη Θεσσαλονίκη” που χρησιμοποίησε στην ομιλία του για τα 108 χρόνια του ΑΡΗ:

“Ήταν μια πάρα πολύ ήρεμη και ενωτική ομιλία για την Θεσσαλονίκη. Ως πατέρας και ως πολίτης, με ενδιαφέρει να υπάρχει ηρεμία. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνυπάρξουμε. Είπα κάτι σε συνέχεια ενός στίχου του Νίκου Γκάτσου. Δεν αναφέρομαι στον ΠΑΟΚ. Είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα, από το 1926 ως και σήμερα και θα υπάρχει και μετά από εμάς.

Εγώ θα κάνω αναφορά σε κάτι που μου έκανε εντύπωση. Διάβασα σε όλα τα σάιτ της Θεσσαλονίκης τίτλους όπως «Τρελή κίνηση από τον Ιβάν Σαββίδη», «Μεγαλείο από τον Ιβάν Σαββίδη». Μπαίνω να τα διαβάσω και τι ήταν; Φιλοξενία στο ξενοδοχείο «Πόρτο Καρράς». Δηλαδή αυτό που με πειράζει είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι μέλος και πρώην βουλευτής του κόμματος του Πούτιν, προνομιακός συνομιλητής του. Έχει γίνει δισεκατομμυριούχος μέσα από μια διαδικασία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Βομβαρδίστηκε η Ουκρανία, δεν έκανε ούτε μια δήλωση.

Εφόσον έγινε όλο αυτό, είπε ελάτε να σας φιλοξενήσω στο ξενοδοχείο μου. Ο λαϊκισμός με ενοχλεί, όχι κάτι άλλο. Είναι σαν να έρθω στο σπίτι σας, να καθόμαστε δίπλα δίπλα, να το σπάσω και να σας πω ελάτε να σας φιλοξενήσω και να με ευχαριστήσετε. Να σταματήσει αυτός ο λαϊκισμός, που δεν νομίζω πως είναι τόσο αγαθός. Η έννοια «Λευτεριά στη Θεσσαλονίκη» δεν αναφερόταν στον ΠΑΟΚ.

Εδώ εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να γίνει το «Μια πόλη μια ομάδα», και θα θέλουμε αυτό; Ο ΠΑΟΚ είναι μια ιστορική ομάδα. Με ενδιαφέρει η πόλη να βάζει τους δικούς της όρους, να την σέβεται και να ζούμε σε μια καλύτερη Θεσσαλονίκη, εμείς και τα παιδιά μας. Χωρίς εξαγορά και ξεπουλήματα. Δεν είναι αυτός ένας τυχαίος λαϊκισμός. Δεν μπορεί να μην σκέφτηκαν ό,τι σκέφτηκα. Δεν έχει να κάνει με τον αθλητισμό. Με την πολιτική έχει να κάνει περισσότερο.”

Για το γεγονός πως έχει ψηφίσει αρνητικά στο θέμα του γηπέδου του ΠΑΟΚ:

“Το έχω πει αυτό, γιατί μεγάλα πρότζεκτ γηπέδων δεν μπορούν να γίνονται στο κέντρο της πόλης. Στην Τούμπα είναι 30 στρέμματα το γήπεδο και άλλα 30 ο χώρος δίπλα. Φτάνει σχεδόν τα 100 στρέμματα, ο οποίος χώρος μπορεί να άνοιγε και να γινόταν χώρος πρασίνου. Όταν το είπα αυτό, που επιτέθηκαν όλοι οι φίλοι μου οι ΠΑΟΚτσήδες.

Εγώ λέω πάντα την αλήθεια, δεν κρύβομαι. Τα μεγάλα πρέπει να βγαίνουν εξω από την πόλη, για να πάρει ανάσα ο αστικός ιστός. Χρειαζόμαστε πράσινο. Το αποδείξαμε και με το γήπεδο του ΑΡΗ. Ο κ. Καρυπίδης είχε κάνει ένα σχέδιο για το γήπεδο «Χαριλάου» και εγώ πρότεινα να πάμε εκτός Θεσσαλονίκης, ώστε να αναπνεύσει η πόλη. Δεν θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό απ ότι πιστεύω. Όταν θα τελειώσει το γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, θα είναι δύσκολα τα πράγματα σε εκείνη την περιοχή.

Ο ίδιος ο ΠΑΟΚ ήθελε στην αρχή να βγει εκτός πόλης. Δεν έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ. Στο θέματα του δημοτικού συμβουλίου αυτή ήταν η άποψη μου. Την είπα. Και αυτοί που ψηφίζουν θετικά, πιστεύουν το «καλύτερα έξω». Το δημοτικό συμβούλιο απλά γνωμοδοτεί. Η τότε κυβέρνηση και ο κ. Καμμένος πήραν την απόφαση παραχώρησης των στρεμμάτων γύρω από την Τούμπα.”

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X