Ξεκινάει σήμερα η δίκη της δολοφονίας του Τόσκο

από AllAboutARIS

Ξεκινάει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Θεσσαλονίκης η δίκη οκτώ ατόμων για τον ξυλοδαρμό και τη δολοφονία του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού του Αρη, Τόσκο Μποτζατζίσκι, στις 5 Ιανουαρίου 2020, μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μια ανθρωποκτονία με ξεκάθαρα χαρακτηριστικά οπαδικής βίας, που συγκλόνισε το πανελλήνιο και στοίχειωσε το ποδόσφαιρο στη συμπρωτεύουσα.

Ο 28χρονος οπαδός της βουλγαρικής ομάδας Μπότεφ Πλόβντιβ, που είναι αδελφοποιημένη με τον Αρη, είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει μαζί με άλλους συμπατριώτες του το ντέρμπι Αρη – ΠΑΟΚ στις 4 Ιανουαρίου 2020. Μια μέρα πήγαν για καφέ στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής όπου δέχτηκαν οργανωμένη επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Χτυπημένος ο 28χρονος έπεσε στον δρόμο και τότε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 27χρονη πέρασε από πάνω του, με αποτέλεσμα να του κόψει το νήμα της ζωής. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο 49χρονος πρώην σύντροφος της οδηγού που φέρεται να της ζήτησε να περάσει πάνω από τον νεαρό Βούλγαρο με το αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια οι δυο τους έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Η 27χρονη συνελήφθη και προφυλακίστηκε το καλοκαίρι του 2020 καθώς βαρύνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ ο 49χρονος πρώην σύντροφός της κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, έχοντας επίσης προφυλακιστεί.

Προτεινόμενα Άρθρα