Οικονόμου: «Κινηθήκαμε άμεσα, στα χέρια του εισαγγελέα η δικογραφία για τα έκτροπα στο Περιστέρι»

από AllAboutARIS

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, απάντησε σήμερα στη Βουλή σε επερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για όσα έγιναν στο Περιστέρι και την απρόκλητη επίθεση στους οπαδούς του ΑΡΗ από άνδρες του ΜΑΤ.

Είπε μεταξύ άλλων:

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες του αρχηγείου, διέταξαν την ΓΑΔΑ να εκδώσει διαταγή διενέργειας ΕΔΕ, ως συνέχεια σειράς δημοσιευμάτων. Στις 6 Νοεμβρίου εκδόθηκε η διαταγή προκαταρκτικής εξέτασης να διερευνηθεί η υπόθεση από πειθαρχικής πλευράς και να καταλογιστούν ευθύνες σε βάρος οποιουδήποτε υπαίτιου.

Στις 10 του ίδιου μήνα μετατράπηκε σε ένορκη διοικητική εξέταση που ανατέθηκε σε ανώτατο αξιωματικό. Ενημερώθηκε από την αρμόδια διεύθυνση η ανεξάρτητη διοικητική αρχή συνήγορος του πολίτη να εξετάσει αν θα επιληφθεί ως μηχανισμός διερεύνησης αυθαιρεσίας.

Η ΕΔΕ βρίσκεται στο στάδιο της διενέργεια και επίκειται η ολοκλήρωσή της.

Μεσημβρινές ώρες της 9ης Νοεμβρίου μετέβη στην ΓΑΔΑ, ο νομικός σύμβουλος της ομάδας του ΑΡΗ κι έθεσε υπόψη της υπηρεσίας οπτικό υλικό, σύγκρουσης αστυνομικών με οπαδούς του Άρη. Η υποδιεύθυνση αθλητικής βίας, διερεύνησε, εντόπισε εντόπισε κι άλλο οπτικό υλικό από το διαδίκτυο, όπως και από κάμερες από τις γύρω περιοχές και στην αναζήτηση τυχόν παθόντων. Βρέθηκαν τριών εκ των τραυματισθέντων από τους δύο λήφθηκαν ένορκες καταθέσεις.

Στις 16 Νοεμβρίου η υποδιεύθυνση αντιμετώπισης βίας, διαβίβασε την δικογραφία στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κι εκεί βρίσκεται εκεί ως σήμερα

Τις ποινικές ευθύνες τις καταλογίζουν τα δικαστήρια. Η ΕΛΑΣ ολοκλήρωσε και την ποινική προανάκριση και από τις 16 Νοεμβρίου η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα. Κινηθήκαμε άμεσα και ταχύτητα και χωρίς καμία προσπάθεια συγκάλυψης».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X