Οι Άγγλοι θέλουν τον Γκουαρδιόλα για επόμενο προπονητή της Εθνικής τους

από AllAboutARIS

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο «κινείται σε ρυθμούς» Εθνικών ομάδων, με δεδομένη τη διακοπή των πρωταθλημάτων και όσον αφορά τα ευρωπαϊκά δεδομένα, οι ομάδες προετοιμάζονται για τα παιχνίδια των προκριματικών για το EURO 2024. Μια από τις Εθνικές ομάδες που συγκεντρώνει έντονο ενδιαφέρον, είναι εκείνη της Αγγλίας και όχι μόνο λόγω της δημοφιλίας των ποδοσφαιριστών της, αλλά και τις συζητήσεις που γίνονται γύρω από το θέμα του προπονητή.

Προπονητής της Αγγλίας, είναι από τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Ο 53χρονος τεχνικός, κλείνει επτά χρόνια στην τεχνική ηγεσία των «Λιονταριών» και δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2024, περίοδο που θα έχει ολοκληρωθεί και το EURO του επόμενου έτους. Φαίνεται πως η ομοσπονδία της Αγγλίας τον εμπιστεύεται για ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά παράλληλα ψάχνει και αντικαταστάτη, ανεξάρτητα από την πορεία της ομάδας.

Διακαής πόθος της Αγγλικής Ομοσπονδίας; Φυσικά, ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Όπως αναφέρει η MARCA, ο Ισπανός τεχνικός είναι ο μεγάλος στόχος της διοίκησης της ομοσπονδίας για να αναλάβει την Εθνική τους ομάδα μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Φυσικά, γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δεν έχει και τον πιο «χαμηλό συντελεστή δυσκολίας».

Ο τεχνικός διευθυντής της Αγγλίας, Τζον Μακντέρμοτ, κοιτά παράλληλα και άλλες περιπτώσεις σημαντικών ονομάτων του χώρου, όπως οι Έντι Χάου, Γρέιχαμ Πότερ, Μαουρίσιο Ποτσετίνο και Μπρένταν Ρότζερς. Ο Γκουαρντιόλα έχει συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Σίτι μέχρι το 2025, αλλά η βασική δυσκολία των Άγγλων θα είναι να πείσουν τον Καταλανό για την προοπτική να αναλάβει για πρώτη φορά μια Εθνική ομάδα.

Την ίδια ώρα, ο Σάουθγκεϊτ, προετοιμάζει την ομάδα του για το παιχνίδι προκριματικών απέναντι στην Ουκρανία, αλλά και το φιλικό που ακολουθεί με τη Σκωτία.

Προτεινόμενα Άρθρα